Prve Air Jordan tenisice prodane za 560.000 dolara

Prve Air Jordan tenisice prodane za 560.000 dolara

Par tenisica koje je Michael Jordan nosio 1985. godine prodan je na internetskoj aukciji za 560 tisuća dolara. Aukcijska kuća Sotheby’s objavila je kako je riječ o rekordnom iznosu za tenisice.

Sotheby’s je u priopćenju napisao kako je u aukciji sudjelovalo desetak ponuđača iz šest država s četiri kontinenta, te kako su mislili da tenisice neće prijeći 150 tisuća dolara.

Air Jordan 1 je prvi model koji je Nike kreirao za Jordana tijekom njegove prve sezone u NBA ligi. Nastale su između veljače i travnja 1985., a na desnoj tenisici se nalazi i njegov potpis.

Na aukciju ih je stavio kolekcionar i osnivač Shoezeuma, Jordan Geller. Kako je i sam rekao, trenutno vlada veliki interes za Michaelom Jordanom što je rezultat dokumentarca “The Last Dance”.

Jordanke su srušile rekord koji su držale Nike tenisice iz 1972. godine poznate kao “Moon Shoe” koje su prošle godine prodane za 437.500 dolara.

Košarkašku loptu zamijenio tipkovnicom. Počeo navijati za Boston zbog loga i parketa TD Gardena, ali se ubrzo zaljubio u igru Paul Piercea koji je postao njegov put, The Truth i život.

    Ostavite komentar