Prva ovoljetna razmjena: Crabbe u Hawksima, Prince u Netse

Prva ovoljetna razmjena: Crabbe u Hawksima, Prince u Netse

Kako prenose američki novinari sinoć smo dobili prvu ovoljetnu razmjenu, a u koju su uključeni Brooklyn Netsi i Atlanta Hawksi. Netsi su se odrekli usluga Allena Crabbea, 17-og izbora ovogodišnjeg drafta te zaštićenog izbora prve runde 2020. godine, a u zamjenu su dobili Taureana Princea i izbor druge runde 2021. godine.

Iako na prvu ne izgleda tako, ova razmjena bi mogla imati ogroman učinak na ovogodišnji Brooklynov free agency. Brisanjem Crabbeovog ugovora iz poslovnih knjiga Netsima se stvara prostor za potpis dva max ugovora ovo ljeto, a njihovi mokri snovi su spajanje Kyrieja Irvinga te Kevina Duranta, s kojima bi preko noći postali jedni od ozbiljnih igrača na Istoku. U njihovu korist idu glasine kako je sam Irving itekako zagrijan za dolazak u Netse, te ih iste stavljaju na prvo mjesto kad se spominje njegova buduća destinacija. Uz to, i dalje se očekuje kako će produžiti ugovor svojoj zvijezdi D’Angelu Russellu, te bi u lošijoj varijanti umjesto tandema Irving-Durant imali bekovski tandem Irving-Russell. U toj kombinaciji Prince će im itekako dobro doći da popuni minute na krilnim pozicijama.

Hawksi su ovom razmjenom doveli sebe u poziciju da na ovogodišnjem draftu imaju tri izbora prve runde – 8., 10., te 17. izbor, što bi mogli iskoristiti u više scenarija: postoji mogućnost da će iste razmijeniti za viši izbor na ovoljetnom draftu, te mogućnost da putem razmjena se riješe izbora pod opravdanjem slabije draft godine.

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar