Pruntyju se priključuje Baker na klupi Bucksa

Pruntyju se priključuje Baker na klupi Bucksa

Tjedan je počeo velikom vijesti da su Milwaukee Bucksi odlučili otpustiti sada već bivšeg trenera Jasona Kidda na oduševljenje većine simpatizera Bucksa. Nakon što je uručen otkaz šampionu lige iz 2011. godine i deseterostrukom All Staru, njegovo mjesto glavnog trenera zauzeo je Joe Prunty. Čelnici franšize iz Wisconsina jučer su javnosti iznijeli službeno priopćenje u kojem je odlučeno da će Prunty ostati trener do kraja sezone iako su se odmah nakon otkaza Kiddu počela vezati određena imena za klupu Bucksa kao što je David Fizdale.

Prunty je dugo radio s Kiddom te se nakon njegova odlaska iz Brooklyn Netsa pridružio njegovom trenerskom timu u Bucksima. Vodio je momčad kao glavni trener kroz 17 utakmica kada je Kidd bio podvrgnut operaciji kuka. Funkciju pomoćnog trenera obnašao je u čak šest različitih momčadi, a dva puta je na toj poziciji postao i prvak lige, točnije 2003. i 2005. godine kada je bio pomoćnik Gregga Popovicha. Ovo je prvi put da je na mjestu glavnog trenera jedne NBA momčad na duže razdoblje iako se opet radi samo o privremenom rješenju do kraja sezone.

Bucksi su odlučili pojačati podršku Pruntyju tako što su njegovu osoblju priključili igrača kojeg su izabrali na draftu 1993. godine. Radi se o Vinu Bakeru koji je proveo četiri sezone u dresu Bucksa, a zatim prešao u Seattle Sonicse te se tamo zadržao još pet sezona. Četverostruki All Star nastupao je za još četiri NBA momčadi i sada korača u trenerske vode tako što će se pridružiti Kiddovim suradnicima. Uz njega, pomoćno osoblje Pruntyja činit će Greg Foster, Sean Sweeney, Stacey Augmon i Josh Broghamer. Stephen Watson uspio je uhvatiti Bakera za izjavu odmah nakon što je vijest bila zvanična: „Ovo je zbilja poseban trenutak za mene. Vratio sam se ponovno u Milwaukee i jako sam zahvalan na ukazanoj prilici“, kratko je poručio nekadašnji igrač Bucksa.

Momčad se trenutno nalazi na sedmoj poziciji istoka s dvije vezane pobjede koje su ostvarili nakon odlaska starog trenera. Angažman Pruntyja mogao bi biti kud i kamo ozbiljniji jer će Bucksi vrlo vjerojatno osigurati doigravanje ove sezone. Koliko će moći napraviti tek ćemo vidjeti, no bez obzira na to što Prunty učinio s ovom momčadi do kraja sezone, Bucksi će vjerojatno ljeto iskoristiti za potragu novog trenera. Giannis Antetokounmpo je jedan od onih koji žale za odlaskom trenera Kidda što je potvrdio izjavom da je upravo on najzaslužniji za njegov uspjeh. Odlazak ga nije previše omeo jer je sinoć Kiddovu prijašnju momčad Netse ispratio doma s 41 poenom i 13 skokova. Neki će i profitirati dolaskom novog trenera, primjerice Jabari Parker koji nije bio u dobrim odnosima s bivšim trenerom.

U mladim danima igrao trojku, kasnije prebačen na dvicu zbog nedostatka talenta njegovih suigrača. Bio predodređen za velike stvari, prema saznanjima koja su dostupna 2. pick drafta 2015, ali ozljede su učinile svoje pa se okrenuo pisanju tekstova.

    Ostavite komentar