Previše novca za premalo “Ljubavi”

Previše novca za premalo “Ljubavi”

Ako ste pratili sagu oko nove NBA destinacije Kevina Lovea onda ovo nije ništa novo.

Očito je da Love želi otići iz Clevelanda i da je Cavsima to jasno rekao. Međutim, očito je i da, bez obzira na učinkovitost, nema velike potražnje za njegovim uslugama. Neupitna vrijednost na terenu očituje se u prosjeku od 16.5 poena i 10.6 skokova uz 37.5% pogođenih šuteva iza linije za tri poena. Ipak, tri godine koje ostale od četverogodišnjeg ugovora vrijednog 120 milijuna dolara većini timova su preveliki uteg, pogotovo kada znamo povijest Kevinovih ozljeda.

Iako postoje nejasna optimistična izvješća kako bi do zamjene moglo doći, novinar ESPN-a Brian Windhorst izjavio je u svom podcastu da Love ne privlači previše pažnje.

Love apsolutno, totalno želi otići odande. To što mora biti tamo ove sezone izluđuje ga na više razina, ali koliko ja znam ne privlači previše pažnje. Blago rečeno radi se o zbrci.

“Mislim da postoje ekipe koje bi to učinile. Jedna od stvari koja mi je izvanredna, jer sam o Kevinu u protekla 2-3 dana razgovarao s ljudima iz cijele lige, je da ima puno ljudi koji ga stvarno cijene i kojima se sviđa, ali veliki ugovor otežava razmjenu. Budući da Cavsi žele zamjenu za All-star igrača ostale momčadi smatraju kako bi im tim činom napravile veliku novčanu uslugu.”

Ovo je klasičan slučaj momčadi koja vlastitog igrača cijeni više nego što to čini ostatak lige. Odlazak Kevina Lovea iz Clevelanda izvjesniji je u ljetnom prijelaznom roku, osobito ovog ljeta kada će mnogim ekipama nasušno trebati pojačanja. Bilo koja ekipa koja ga angažira zna da se ne radi o kratkoročnoj posudbi već o involviranosti na duže vrijeme. Zbog toga su trenutačno suzdržane, ali kako se ljetni prijelazni rok bude približavao kraju, sve je moguće.

Usprkos mnogim glasinama koje će ga okruživati do 6. veljače izvjesnije je da će ovog prijelaznog roka lokaciju promijeniti netko kao Andre Drummond, a ne Love.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar