Preminuo je Jerry Sloan

Preminuo je Jerry Sloan

Jerry Sloan preminuo je u 78. godini života, a godinama je bolovao od Parkinsove bolesti.

Jerry Sloan uvijek će biti sinonim za Utah Jazz. Zauvijek će biti dio naše franšize i ovim putem šaljemo poruke sućuti njegovoj obitelji, prijateljima i navijačima. Neizmjerno smo zahvalni na svemu što je postigao ovdje u Salt Lake Cityju na i desetljećima predanosti, odanosti i upornosti koju je donio u našu franšizu. Član je Kuće slavnih već 23 godine i imao je ogroman utjecaj na našu franšizu. Upisao je 1233 pobjeda za Jazz, 20 puta je vodio momčad u doigravanje i igrao je dva finala NBA lige. Čak i nakon umirovljenja, njegova prisutnost na utakmicama naše momčadi uvijek je davala poticaj igračima. Kako su Stockton i Malone simboli naše organizacije kao igrači, Jerry je to bio kao trener. Nedostajat će nam. Iskreno izražavamo sućut njegovoj supruzi Tammy, cijeloj obitelji Sloan i svima koji su ga poznavali i voljeli, objavili su iz Utah Jazza.

Igračka karijera bila mu je prožeta ozljedama i trajala je samo 11 godina. Igrao je za Baltimore Bulletse (1965-1966) i Chicago Bullse (1966-1976) koji će mu 20 godina kasnije zagorčati trenersku karijeru.  Bio je poznat po sjajnoj igri u obrani, a donio je i Bullsima konferencijski naslov, jedini do dolaska Michaela Jordana. Četiri puta je bio član najbolje obrambene petorke, dvaput igrao All Star utakmicu, a Bullsi su umirovili njegov dres s brojem četiri. Odigrao je ukupno 755 utakmica i prosječno zabijao 14 koševa uz 7 skokova. Doživio je teške ozljede koljena i vrlo brzo se prebacio na trenerski posao i postao asistent u Bullsima, a u razdoblju od 1979. do 1982. bio je glavni trener Chicaga, dvije godine prije Jordanove ere.

Godine 1985. prešao postao je asistent u Juti, a tri godine poslije započela je njegova nevjerojatna era. Duge 23 godine bio je glavni trener momčadi iz Salt Lake Cityja..

S klupe je otišao 2011. godine i ostao zapisan kao jedan od najboljih trenera kojeg je NBA liga vidjela. Na šestom je mjestu vječne liste po broju pobjeda u NBA ligi (1319) i drugi na listi po broju uzastopnih utakmica s jednom momčadi, a skupio ih je 1809.

Dvaput je bio u finalu NBA lige, ali oba puta su ga srušili nevjerojatni Bullsi predvođeni Jordanom, Pippenom, Kukočem, Rodmanom. Godine 1997. bilo je 4-2 u seriji za Bullse, a isti rezultat i godinu kasnije.

    Ostavite komentar