Povratci su u modi: Vujačić pokušava izboriti novi angažman u Ligi

Povratci su u modi: Vujačić pokušava izboriti novi angažman u Ligi

Aleksandar ,,Sasha“ Vujačić, bivši slovenački reprezentativac, obavio je prethodnih dana treninge s dvije NBA momčadi i to Oklahoma City Thunderima i New Orleans Pelicansima.

 

Prethodne sezone igrao je u Italiji za Fiat iz Torina. Prije Fiata, Vujačić je odigrao dvije sezone za New York Knickse i to najviše zbog njihovog tadašnjeg GM-a Phila Jacksona i trenera Dereka Fishera s kojima je u Los Angeles Lakersima osvojio dvije titule prvaka NBA lige 2009. i 2010. godine.

 

Lakersi su ga kao 27. izbor prve runde izabrali na draftu 2004.godine. Za Lakerse je igrao od ljeta 2004. godine, pa sve do polovice sezone 2010/2011 kada je mijenjan u Brooklyn Netse. U ljeto 2011. godine (tada bio zadnji lockout) se vraća u Europu gdje se zadržao dvije sezone. Sezonu 2013/2014.igra za Los Angeles Clipperse, a onda pravi pauzu od jedne godine pa dolaskom Jacksona i Fishera potpisuje dvogodišnji ugovor za Knickse.

 

Naredni dani će nam pokazati hoće li se tridesetčetverogodišnji Sasha vratiti u NBA ligu gdje bi gore spomenutim momčadima mogao pomoći svojim iskustvom.

1998. godina, HRT, repriza zadnje Jordanove utakmice uz pobjedonosni koš. Razumljiv razlog zašto pratim NBA ligu. Navijam za Sacramento, šteta što su Lakersi u periodu 1998-2004 bili prejaki

    Ostavite komentar