Porzingisu operirano koljeno

Porzingisu operirano koljeno

Kristaps Porzingis ponovno je završio na operacijskom stolu.

Latvijskom centru jučer je operiran meniskus desnog koljena i još uvijek se ne zna koliko će dugo trajati njegov oporavak.

Podsjetimo, ozlijedio se u prvoj utakmici ovogodišnjeg doigravanja, koje su njegovi Dallas Mavericksi izgubili od Los Angeles Clippersa. Iako je nastupio u sljedeća dva susreta, problemi su bili preveliki te je otada na bolovanju.

Ako odemo u ne tako davnu prošlost, sjetit ćemo se i ozljede ligamenata lijevog koljena zbog kojeg je s parketa izbivao više od godinu i pol dana, uključujući i cijelu proteklu, 2018./19. sezonu. Ako uzmemo u obzir i činjenicu da mu je tek 25 godina te da nema niti jednu u potpunosti odigranu sezonu (u prvoj godini je propustio posljednjih 10 susreta zbog ozljede ramena), s pravom se možemo upitati hoće li se Porzingis ikada više vratiti ozbiljnoj košarci.

U tekućoj je sezoni bilježio 20,4 poena i 9,5 skokova po susretu, dok je s prosjekom od 2 blokade bio peti u ligi što se tiče te statističke kategorije.

Datum oporavka zasad je nepoznat, a usprkos lošim prognozama za budućnost, još uvijek mladom Porzingisu želimo što brži oporavak te što uspješniji povratak na košarkaške terene.

    Ostavite komentar