Popovich: Zlatna medalja je cilj! Ni sam ne znam zbog čega sam zaposlio Duncana.

Popovich: Zlatna medalja je cilj! Ni sam ne znam zbog čega sam zaposlio Duncana.

Gregg Poppovich okupio je reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država za pripreme koje za svjetsko prvenstvo u Kini. Pripremao se za ovo skoro četiri godine otkako je imenovan nasljednikom Mikea Krzyewskija. Puno je igrača koji se odustali od reprezentacije za ovo prvenstvo, ali nada se najboljem i s onim igračima koje ima.

Naša je odgovornost ne samo biti najbolji što možemo, nego predstaviti najbolje SAD što možemo“, rekao je Popovich nakon prvog okupljanja. „Moramo nastaviti uspjeh Američke košarke u posljednjih 12 godina.“

Popovich i asistent u reprezentaciji Steve Kerr poznati su po tome da daju i političke izjave, a u momčadi pokušavaju stvoriti atmosferu jedinstva.

Ne možemo popraviti razdvojenost u našoj zemlji, ali ono što možemo je postaviti primjer ljudima koji se bore za zajednički cilj i uspiju doći do toga“, rekao je Gregg. „Gledao sam svjetsko prvenstvo za žene, osvojile su to i bilo je inspirativno. To je za mene sport, natjecateljski duh i zajedništvo. Imamo šansu učiniti nešto posebno i pozitivno“, rekao je asistent reprezentacije Kerr.

Glavni trener San Antonio Spursa svjestan je činjenice kako se glavne zvijezde neće biti dio ove reprezentacije, ali Gregg je izjavio kako brine samo o onima koji su ovdje. „Brinem samo o onim igračima s kojima ćemo igrati. Imamo lijepu grupu i uradit ćemo sve što možemo. Najbolje od ovoga što smo skupili igrače zajedno koji imaju suosjećanje jedan za drugoga, to će nam trebati kako bi pobijedili jako dobre europske momčadi“, rekao je za kraj Popovich.

Zanimljiva vijest za NBA svijet je i to što glavni trener Spursa ima novog asistenta. To je njegov bivši igrač, legendarni Tim Duncan. U razgovoru s novinarima našalio se i rekao kako ne zna zašto je zaposlio Tima.

Tim Duncan nema pojma o treniranju, ne znam zašto sam ga uopće i zaposlio“, rekao je u šali Gregg.

 

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar