Pop za povijest, izjednačio se sa Jerryjem Sloanom

Pop za povijest, izjednačio se sa Jerryjem Sloanom

Momčad San Antonio Spursa sinoć je gostovala u Little Caesars Areni gdje su savladali Detroit Pistonse rezultatom 107:119 za novu pobjedu Spursa. Sve se činilo kao samo još jedna pobjeda momčadi iz Texasa za omjer 24-17 i šesto mjesto zapada, ali osim što je to peta uzastopna pobjeda momčadi, posebna je najviše za njihova trenera Gregga Popovicha. Naime, veliki Pop se ovom pobjedom izjednačio s Jerryjem Sloanom na vječnoj listi trenera s najviše pobjeda te sada njih dvojica dijele treće mjesto s ukupno 1,221 pobjede u svojim trenerskim karijerama.

Da će treće mjesto samostalno zauzeti uopće nije upitno, a nakon toga vjerojatno kreće u pohod na vodeći dvojac navedene ljestvice, točnije drugoplasiranog Lennyja Wilkensa sa 1,332 te nosioca ljestvice Dona Nelsona s tri pobjede više (1,335). Naravno, Pop ne bi bio ono kada bi to bilo sve. Budući da su Spursi gostovali u Detroitu u pitanju je gostujuća pobjeda i to broj 518 za trenera San Antonija što znači da je na popisu trenera s najviše gostujućih pobjeda lige prestigao već spomenutog Nelsona koji u ovoj rubrici ima njih 517. Prvoplasirani ovog popisa je Pat Riley s 520 pobjeda tako da je sigurno kako će Popovich do kraja sezone preuzeti vodeću poziciju.

San Antonio gostuje već sutra kod momčadi Memphis Grizzliesa gdje će Popovich imati priliku da se osamostali na trećem mjestu po broju ukupnih pobjeda, ali i približi Rileyju na pobjedu zaostatka prema kriteriju gostujućih pobjeda. Da je veliki trener – znali smo, da svevremenski trener – znali smo, da je legenda – znali smo isto kao što smo znali da će velikim slovima ostati upisan u povijesti ove lige tako da vam ovim člankom ‘ne otkrivamo toplu vodu’ nego vas izvještavamo o njegovim dostignućima. Pop je još tu i bit će neko vrijeme tako da ćemo za ovakve izvještaje imati još dosta prilika.

U mladim danima igrao trojku, kasnije prebačen na dvicu zbog nedostatka talenta njegovih suigrača. Bio predodređen za velike stvari, prema saznanjima koja su dostupna 2. pick drafta 2015, ali ozljede su učinile svoje pa se okrenuo pisanju tekstova.

    Ostavite komentar