Podijeljene prve pozivnice za ‘Green Room’: Tu su Zion, Morant i Barrett…

Podijeljene prve pozivnice za ‘Green Room’: Tu su Zion, Morant i Barrett…

Došlo je i to doba godine kada se NBA finale lagano privodi kraju, a u prvi plan se nameće nadolazeći draft. Iako je finalna serija jako zanimljiva, barem za navijače iz Kanade, već su počele pristizati interesantne informacije vezane za noć drafta. Green Room ili u slobodnom prevodu popularna ‘zelena soba’ ima prvi popis imena koja će na ovogodišnjem draftu ugostiti. Naime, mi koji iz godine u godinu pratimo draft znamo o čemu se radi, no za one slabije informirane to je otvoreni prostor ispred samog podija koji služi za okupljanje najvećih talenata i njihovih porodica, agenata i tome slično. Tijekom same ceremonije namjenjena je za ugodno druženje budući da liga odabire otprilike 20 igrača koji će sigurno biti odabrani u prvoj rundi tako da za njih nema neke pretjerane nelagode i isčekivanja.

Ukratko, shvatili ste – to je za najbolje od najboljih, a kako navodi Jonathan Givony za ESPN uručene su onima za koje se i očekivalo da će ih dobiti i to su: Zion Williamson, Ja Morant, RJ Barrett, Darius Garland, De’Andre Hunter, Jarrett Cluver, Coby White, Cam Reddish i Jaxson Hayes. Williamson i Morant su gotovo sigurni na pozicijama jedan i dva dok bi Barretta na poziciji tri mogao preskočiti neko od dva navedena igrača u nastavku popisa budući da mu nisu svi timovi baš pretjerano naklonjeni. Naravno, teško da će se to dogoditi tako da njih trojicu možemo uzeti kao već gotovu stvar.

Liga će podijeliti oko još 11 pozivnica uz ovih devetero već pozvanih, a među njima bi se možda mogao naći i naš Luka Šamanić. Zagrepčanin je nakon Draft Combinea po mock draftovima skočio za oko dvadesetak mjesta te se vrti oko 25. pozicije, a prema pisanju američkih medija i na treninzima s momčadima je odradio dobar posao pa bi se mogao naći u elitnih 20 u ‘zelenoj sobi’.

U mladim danima igrao trojku, kasnije prebačen na dvicu zbog nedostatka talenta njegovih suigrača. Bio predodređen za velike stvari, prema saznanjima koja su dostupna 2. pick drafta 2015, ali ozljede su učinile svoje pa se okrenuo pisanju tekstova.

    Ostavite komentar