Phila ipak neće smanjiti plaće zaposlenicima

Phila ipak neće smanjiti plaće zaposlenicima

Zbog zaustavljanja NBA lige vlasnike i ligu čeka teška situacija što se tiče prihoda, ali ona još teža situacija čeka zaposlenike tih momčadi (isključujući igrače). Mnogi igrači i neki vlasnici su odlučili izdvojiti dio svoje plaće kako bi pomogli tim zaposlenim ljudima.

Ali neke druge profesionalne momčadi, ne samo u NBA-u odlučili su pokušati nešto drugačije.

Philadelphia 76ersi i NHL momčad New Jersey Devilsi pokušali su smanjiti svojim zaposlenicima 20% i smanjiti radni tjedan na četiri dana zbog ove krize. To su odnosi na one zaposlenike koji imaju više od 50,000 dolara godišnje plaću.

Momčadi su objavile kako je ova mjera tu kako ne bi morali otpuštati radnike, ali nisu smanjili nikakva zdravstvena prava za ove zaposlenike. Još se ne zna je li ijedna druga NBA momčad imala sličan program.

Ali nakon niza kritika Phila je odlučila kako neće smanjiti plaće tim zaposlenicima i kako će oni dobiti punu plaću. Vlasnici koji su milijarderi koji će naravno osjetiti posljedice krize koronavirusa, ali sigurno neće to osjetiti kao zaposlenici s puno manjom zaradom.

Vlasnik 76ersa je kompanija Harris Blitzer Sports & Entertainment. Josh Harris koji vrijedi 3,8 milijardi je glavni vlasnik Sixersa. S druge strane Joel Embiid igrač Philadelphia 76ersa odlučio je pomoći zaposlenicima. Donirat će pola milijuna dolara zaposlenicima. Sve u svemu situacija je dobro prošla za obične zaposlenike Phile koji će na kraju ipak dobiti puni iznos za plaću…

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar