Perkins savjetuje Pelicanse: Zaključajte Ziona u kuću!

Perkins savjetuje Pelicanse: Zaključajte Ziona u kuću!

Zion Williamson i njegova kilaža sve češća su tema među ljubiteljima NBA lige. Naime, prvi izbor ovogodišnjeg drafta ima samo 19 godina, a već je drugi najteži igrač lige sa svojih 129 kg. Teži od njega jedino je novi igrač Dallas Mavericksa Boban Marjanović koji ima 131 kg. Razlog za zabrinutost leži u tome što je srpski centar čak 20 cm viši od Ziona.

Lavina rasprava o njegovoj težini ponovno je pokrenuta nakon što se lakše ozlijedio u svom prvom nastupu na Ljetnoj ligi. Njegov bivši trener sa sveučilišta Duke Mike Krzyzewski upozoravao je kako 19-godišnjak nije u natjecateljskoj formi te da kao takav nije spreman za Ljetnu ligu. Zion je imao ozljedu i na koledžu nakon onog famoznog pucanja tenisice u derbiju protiv North Caroline. Ako je itko znao pravo stanje Ziona uoči dolaska u ligu onda je to bio Coach K kojeg je u ovom slučaju možda trebalo poslušati.

Veliki broj fanova smatra da su Pelsi trebali napraviti poštedu kada je Zion u pitanju bar što se Ljetne lige tiče baš onako kako su i Memphis Grizzliesi učinili u slučaju Jaa Moranta. U kuloarima NBA lige se također pričalo o višku kilograma kod mladog Pelikana. Mnogi su isticali kako će se nutricionisti Pelicansa morati ozbiljno posvetiti Zionu kako bi ga pripremili za naporan raspored lige sastavljen od 82 utakmice.

Kendrick Perkins ističe kako to neće biti nimalo lagan zadatak s obzirom na to da je New Orleans poznat kao grad s najboljom hranom u SAD-u. Perkins je nastupao za Pelicanse tako da vjerujemo kako govori iz iskustva. U tih godinu dana koliko je proveo tamo vrlo moguće da je natukao kilažu pa će Zion zasigurno morati pokazati određeni stupanj discipline. No, uz današnja znanja i tehnologije na području nutricionizma i prehrane, za očekivati je kako će ga u New Orleansu kvalitetno pripremiti za nadolazeću sezonu. Nadamo se samo da se neće ponovit afera ‘hamburger’ u kojoj je glavnu ulogu prošle sezone imao Enes Kanter.

    Ostavite komentar