Parsons najavio povratak u Memphis

Parsons najavio povratak u Memphis

Ljeto 2016. godine bilo je prometno za Grizzliese. U Memphis je sletio novi trener David Fizdale koji je ubrzo u roster svoje nove ekipe iz Dallasa doveo Chandlera Parsonsa. Kakva je očekivanja Fizdale imao govori i njegova izjava iz toga vremena.

Chandler će biti moj LeBron James ili pak Dwyane Wade. Stavit ću ga u svaku moguću napadačku situaciju. Visok je 208 cm, ima dobru kontrolu lopte, dobar šut, zna vrtjeti pick and roll, može čak i igrati i na postu. Toliko je načina na koje ga želim iskoristiti. Zaboravio sam i na to da je vrlo dobar u catch-and-shoot situacijama. Chandler je jedinstven te mnoge ekipe u ligi nemaju igrača poput njega. Želim ga dovesti u napadačke situacije gdje će moći efikasno dati svoj obol.

Shodno tome, potpisao je i jako unosan četverogodišnji ugovor tijekom kojega će zaraditi 94 milijuna dolara. Ubrzo se taj ugovor pokazao jednim od najgorih u ligi, a zašto je tako dovoljno govori podatak da je Parsons u prve dvije sezone od mogućih 170 utakmica, odigrao njih 70. Ove je sezone odigrao samo tri utakmice tijekom kojih je bilježio 5,7 poena u prosjeku.

Glavni razlog ovolikog broja propuštenih utakmica su ozljede, najčešće koljena. GM Grizzliesa, Chris Wallace, je prije mjesec dana izjavio da je Parsons odlučio svoju rehabilitaciju nastaviti u Los Angelesu zbog čega se počelo sumnjati u njegovu budućnost u Memphisu. Dodao je i kako su ga željeli vratiti u Memphis gdje bi se kroz igre u razvojnoj ligi pripremao za povratak na veliku scenu, ali je on ipak odlučio ostati u Los Angelesu.

Trade deadline je došao i prošao, Parsons je ostao na njihovom rosteru i čini se da je vrijeme za povratak na parket.

Chandler je i dalje dio našeg tima i tretirat ćemo ga na takav način, rekao je trener Grizzliesa J.B. Bickerstaff, dok je Parsons dodao: “Spreman sam za povratak u Memphis i želim pomoći svom timu da pobjedi na koji god način budem mogao.”

30-godišnje krilo svoj povratak planira nakon All-Star pauze, a posljednju utakmicu odigrao je 22. listopada prošle godine kada je u pobjedi nad Utahom za šest minuta upisao jedan skok.

Košarkašku loptu zamijenio tipkovnicom. Počeo navijati za Boston zbog loga i parketa TD Gardena, ali se ubrzo zaljubio u igru Paul Piercea koji je postao njegov put, The Truth i život.

    Ostavite komentar