Parsons i Grizzliesi u sukobu, igrač na neodređeno udaljen iz momčadi

Parsons i Grizzliesi u sukobu, igrač na neodređeno udaljen iz momčadi

Ljubav između Memphis Grizzliesa i Chandlera Parsonsa je odavno postala fijasko, a prema informacijama Adriana Wojnarowskog ista je došla do svog kraja, nakon što je vodstvo Grizzliesa donijelo odluku kako je Parsons uklonjen iz momčadi, a sve uslijed sukoba vezanog za njegove nastupe u G-ligi.

Sukob između igrača i uprave seže od prošlog mjeseca, da bi u nedjelju doživio kulminaciju.

Nakon što su mu liječnici sredinom dvanaestog mjeseca dali zeleno svjetlo za povratak na parkete Parsons je očekivao povratak u rotaciju za susret protiv Sacramenta, koji je na rasporedu bio 21.12.. Ipak, nakon njegovog zadovoljavajućeg ofenzivnog učinka i reakcija tijekom treninga, uprava je htjela provjeriti kako se Parsons snalazi u defenzivnim zadacima, te su mu predložili privremeni prelazak u razvojnu momčad. Parsons se inicijalno složio s time, ali je zatražio da mu odrede točan povratak u glavnu momčad.

Nakon što je saznao da mu ne mogu s preciznošću odrediti povratak, te da mu možda ni to neće biti dovoljno da uvjeri vodstvo da je spreman za povratak na parkete je uslijedila svađa, koja je dovela do svojevrsne ucjene od strane uprave.

Oni su mu dali na izbor dvije opcije – odlazak na neodređeno u razvojnu ligu, ili povratak na rehabilitaciju te napuštanje momčadi na neodređeno, uz njegov odabir lokacije za rehabilitaciju, odnosno odlazak u Los Angeles ili ostanak u Memphisu. Parsons je odabrao odlazak u Kaliforniju, te je sezona za njega završena, iako je kod njega postojala želja da se u istoj i konačno vrati na parkete.

Kako je izjavio za ESPN, za njegov kraj sezone je kriva uprava.

“Izuzetno sam razočaran što mi je onemogućeno da sezonu završim sa svojim suigračima i trenerima u Memphisu, ali nažalost takva opcija mi nije bila ponuđena.”, rekao je Chandler.

Liječničko osoblje mi je dalo dozvolu za potpunim povratkom još sredinom prosinca, te sam od tad u potpunom trening režimu, s kojim ću nastaviti i dalje. U međuvremenu moj agent će u suradnji s klubom probati pronaći novi angažman za mene, te se nadam da ću već ove sezone se vratiti i pokazati da su ozljede iza mene.

Uprava, na čelu s Chrisom Wallaceom, nudi drugu verziju priče.

“Imali smo nekoliko sastanaka s Chandlerom i njegovim predstavnicima za vrijeme rehabilitacije, nudeći im razne varijante i načine oporavka, sve u svrhu što učinkovitijeg oporavka. U zadnjim takvim razgovorima smo igraču ponudili dvije opcije na izbor – jedna je bila da se igrač priključi našoj razvojnoj momčadi na tri domaće utakmice, ili da nastave rehabilitaciju u Memphisu ili Los Angelesu. Oni su izabrali drugu opciju, te smo odlučili igrača udaljiti iz ekipe.”, stoji u izjavi Wallacea.

Pred njima je sada teži zadatak – pronaći novog poslodavca za iskusnog krilnog igrača, koji od dolaska u Memphis 2016. godine iza sebe ima samo 73 nastupa, te brojne probleme s koljenima. Uz to, ugovor mu traje do idućeg ljeta, te po njemu zarađuje još 38 milijuna dolara, što pronalazak novog doma stavlja u domenu znanstvene fantastike. Memphisu se ne žuri, smatra da će igrač imati određenu vrijednost na ljeto, te da će ga moći razmijeniti u momčad sa slobodnim prostorom na salary capu uz neznatno odricanje draft resursa, te tako uspjeti sačuvati svoj izbor prve runde, koji su nekolicina ekipa tražile u zamjenu za prihvat Parsonsa i njegovog ugovora.

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar