Ozljeda Duranta obilježila petu utakmicu , Myers u suzama: Ako trebate krivca, tu sam!

Ozljeda Duranta obilježila petu utakmicu , Myers u suzama: Ako trebate krivca, tu sam!

Tragedija.

Tako bi se jednom riječju mogla opisati peta utakmica Finala, u kojoj su Warriorsi uspijeli izboriti pobjedu nad domaćim Torontom rezultatom 106-105. No, malo tko će pamtiti utakmicu po rezultatu, ono što će ostati zapamćeno je ozljeda jednog od najboljih igrača današnjice, Kevina Duranta, koji je početkom druge četvrtine ozlijedio Ahilovu tetivu, te uz pomoć suigrača izašao s parketa.

9:51 minutu do kraja druge četvrtine Warriorsi su imali vodstvo 39-34, te napad koji je predvodio Durant. Ispred njega se nalazio Serge Ibaka, a Durant je krenuo u prolaz prema košu. U tom trenutku dolazi do pucanja tetive, te kraja sezone za Duranta, koji je izgubio loptu i nakon kratkog šepanja sjeo na pod.

 

Ono što je uslijedilo je kod mnogih navijača i gledatelja izazvalo bijesnu reakciju – “navijači” Raptorsa su s oduševljenjem mahajući dočekali ovaj trenutak, te sve do intervencije Ibake, Kylea Lowryja te Dannyja Greena nisu prestali s time. Tek su nakon toga, kada su izgleda primijetili ozbiljnost situacije, Duranta ispratili s parketa ovacijama. Jasno, ovaj odvratan potez je dočekan s osudom od strane igrača.

https://twitter.com/TSN_Sports/status/1138265754325979136?s=20

 

Smeća, najobičnija smeća. Ipak, kad uđemo na parket više nas nitko ne gleda kao obične ljude, već kao superstar igrače, i to su stvari na koje se nažalost moramo naviknuti.”, oštar i kratak je bio centar gostiju DeMarcus Cousins.

Kritike nije štedio ni Lowry.

Raspizdilo me to, iako razumijem da mnogi nisu bili svjesni težine ozljede i situacije. Svejedno, to ih ne opravdava, a zadnje što želim vidjeti je veselje radi tuđe ozljede i nesreće. Svi smo mi braća, i moramo se držati zajedno.”

Ozljedu je najteže podnio GM Ratnika Bob Myers, koji je jedva suzdržao suze nakon dvoboja.

U pitanju je ozljeda Ahilove tetive, a točnu težinu ozljede nećemo znati do sutrašnje magnetne rezonance. U protekla četiri tjedna konstantno je provodio vrijeme s liječnicima, obavio nekoliko pregleda i rezonanci, te je sam izjavio kako se dobro osjeća.”, započeo je Myers, te nastavio:

Dobio je dozvolu od doktora da se vrati nazad, te smo zajednički donijeli odluku o današnjem nastupu. Razumijem, treba netko ispasti krivac, i to ću preuzeti na sebe, jer sam glavni za košarkaške operacije u klubu. Za sve ljude koji su bili uključeni mogu garantirati da nisu imali nikakve loše namjere, te ne želim da itko njih krivi. Ako trebate krivca, ispred vas sam. “

“Kada pričamo o Kevinu, želim da svi znaju koliko je on dobra osoba, koja treba razumijevanja. Mnogi ga napadaju i osuđuju, a rijetko tko ga iskreno razumije. Izuzetno sam sretan i počašćen što ga znam, što surađujem s njime, i zbog toga me posebno pogađa ova situacija.“, za kraj je rekao Myers.

Na kraju, postoji nada da nije došlo do puknuća, već do istegnuća tetive, što bi umnogome smanjilo oporavak. No konačnu sliku i uvid u ozljedu ćemo dobiti tek nakon današnje rezonance.

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar