Ovoljetna žetva medalja se nastavlja, sjajna Hrvatska u finalu!

Ovoljetna žetva medalja se nastavlja, sjajna Hrvatska u finalu!

*slika preuzeta sa službene FIBA stranice

 

Hrvatska je u finalu Europskog kadetskog prvenstva, a izabranici Milana Karakaša na putu do nje danas su srušili i Francusku rezultatom 65:58!

Jasno, niti ova utakmica nije mogla proći bez drame. Unatoč činjenici da su pred kraj treće četvrtine vodili i sa 14 razlike naši su dozvolili protivniku da dođe na samo 4 razlike. Istina, u tom razdoblju Francuzi su stavljali trice kao suze od kud su htjeli, dok su naši u napadu bili bezidejni i s nekoliko izgubljenih lopti dozvolili protivniku da im se približi.

No onda je pri rezultatu 59:55 fenomenalni Boris Tišma stavio tricu za 62:55, a nakon toga  Francuzi se nisu uspjeli vratiti.

Francuska je bolje otvorila dvoboj, te je na kraju prve četvrtine vodila s 16:12. No nakon toga su Hrvati odigrali fenomenalnu četvrtinu u oba smjera i na poluvrijeme otišli s vodstvom 37:31.

Treću četvrtinu su naši momci odigrali na visokoj razini, te na trenutke vodili i 14 razlike. No onda je došlo do opuštanja, koje Francuzi nisu uspijeli iskoristiti.

Fenomenalan dvoboj je opet odigrao Roko Prkačin sa 21 poenom i 15 skokova, a pratili su ga Matej Bošnjak sa 16 poena i 11 skokova, te Boris Tišma s 14 poena i 3 skoka, te jednom asistencijom.

Hrvatska će u finalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Turska-Španjolska, a finale je na rasporedu u subotu 18.08 u 20:30.

Samoprozvani kralj tipkovnice, neproduktivni lajavac i jedini čovjek na Zemlji kojemu su u top 5 najdražih igrača Avery Bradley i Gary Harris. U slobodno vrijeme živim poput Ernestsa Gulbisa, izuzev toga što ne igram tenis.

    Ostavite komentar