Orlando Magic gradi novi trening centar

Orlando Magic gradi novi trening centar

Prošlog tjedna, prije nego što je cijeli NBA svijet krenuo put Chicaga na All Star vikend, gradsko vijeće Orlanda izglasalo je odobrenje o prodaji zemljišta franšizi Orlando Magica čiji će čelnici na navedenom mjestu podići novi trening centar.

Zemljište se nalazi između Amway Centra (dvorana Orlando Magica) i Exploria Stadiona (dom nogometnog kluba Orlando Cityja). U dogovoru s gradskim vijećnicima donesena je odluka o izgradnji zgrade koja će služiti kao trening centar Magica, ali će se unutar ustanove nalaziti dom zdravlja te ortopedski centar. Prognozira se da će objekt biti spreman za sezonu 2021/2022.

Kada je 2010. godine Amway Centar postao dom Magica, to je bila vrhunski urađena građevina. Amway Centar nije bio dom samo košarkaške momčadi nego kompletne franšize, dakle od vodstva košarkaških operacija do oružara svi su se nalazili u istoj ustanovi. Objekt je bio prilagođen pa je tako stražnji dio zgrade bio napravljen isključivo za momčad Magica te je osim terena uključivao teretanu, sobe za terapiju i urede za košarkaško osoblje.

Međutim, navedeni objekt ima veliki minus, a to je činjenica kako ima malo, odnosno gotovo nikako, prostora za širenje. Manjak prostora i dodatnih terena, kako za trening tako i za razne vrste utakmica, primjetio se i na Ljetnoj ligi koja se održala u Orlandu.

Izvršni direktor Magica Alex Martins izjavio je kako će franšiza iz Orlanda uz AdventHealth organizaciju, koja će upravljati zdravstvenim odjelom i zajedničkim ortopedskim centrom, izgraditi zdravstvenu i trening ustanovu na svjetskoj razini. Martins je, zajedno s predsjednikom košarkaških operacija Jeffom Weltmanom, obišao objekte širom NBA lige koji su u vlasništvu raznih franšiza kako bi stekli ideju o tome na koji način će izgraditi svoj novi, moderni centar.

Očekuje se da će novi kompleks sadržati dva kompletna košarkaška terena s dodatnim spravama za vježbanje i šutiranje. Uz to, kako NBA momčadi sve više ulažu u kvalitetnu fizičku pripremu i preveniranje od ozljeda, dio pogona vezan isključivo za košarkaški rad posjedovat će i prostoriju sa zdravstvenom opremom te svim spravama za fizički i kondicijski dio. Košarkaški treninzi i medicinska rehabilitacija tako će se naći pod jednim krovom.

To je sigurno veliki plus jer je Kevin Durant izjavio kako je trening centar u Brooklynu imao veliku ulogu prilikom njegova potpisa za Netse. Mnogi igrači komentirali su hvale vrijedan potez čelnika Netsa da ulože ogromne novce u izgradnju jednog od funkcionalnijih centara lige, a zahvaljujući njima Durant svoju dugotrajnu rehabilitaciju od ozljede Ahilove tetive zajedno s prvim treninzima može odrađivati na istom mjestu. U posljednjih nekoliko godina Philadelphia 76ers, Milwaukee Bucks, Indiana Pacers, Sacramento Kings i još nekoliko franšiza nadogradili su svoje objekte s prostorima za medicinsku skrb.

NBA igrači priželjkuju jednostavno, a može li bolje kombinacije od toga da obični oporavak mišića radiš u prostoriji do sale u kojoj si imao trening? Medicinska i trening ustanova u jednom uvelike olakšavaju rad i osoblju, a dodatni plus novog centra Magica jeste položaj jer se nalaze odmah iza ugla od Amway Centra koji će i dalje biti dom NBA utakmica njihove franšize.

Orlando već ima pregršt pogodnosti kada je u pitanju vrbovanje igrača. Možda nemaju momčad za doigravanje i naslov, ali u području središnje Floride je često lijepo vrijeme, nema poreza na dohodak države, a sam Orlando je priča za sebe u kojem svaki igrač može pronaći nešto za sebe. Agenti su svojevremeno na ove stvari „mamili“ igrače poput Granta Hilla i Tracyja McGrady i to je očigledno bio uspješan potez. Novi centar u planu bit će samo još jedan dodatni plus za igrače Magica.

U mladim danima igrao trojku, kasnije prebačen na dvicu zbog nedostatka talenta njegovih suigrača. Bio predodređen za velike stvari, prema saznanjima koja su dostupna 2. pick drafta 2015, ali ozljede su učinile svoje pa se okrenuo pisanju tekstova.

    Ostavite komentar