Oklahoma potpisala Justina Pattona

Oklahoma potpisala Justina Pattona

Justin Patton izabran je kao 16. pick na draftu prije samo dvije godine. Rijetko kada možemo vidjeti visoko birane igrače ovako brzo u free agencyju. Jedini sličan primjer u skorije vrijeme je Georgios Papagiannis, 13. pick iz 2016. kojega je Sacramento otpustio tijekom druge sezone.

Pattona su izabrali Chicago Bullsi koji su ga istu noć uz Jimmyja Butlera razmijenili u Minnesotu za Zacha LaVinea, Krisa Dunna i prava na Laurija Markkanena. Trebao je nastupiti u Ljetnoj ligi, ali je tijekom treninga slomio lijevo stopalo zbog čega je morao na operaciju.

Debitirao je 1. travnja 2018. protiv Utah Jazza, za četiri minute na parketu postigao je dva poena i dodao jednu ukradenu loptu. To će mu biti i jedina utakmica za Timberwolvese. Dva tjedna kasnije otišao je na novu operaciju stopala. U studenom iste godine opet je razmijenjen uz Butlera. Ovaj put u Philadelphiju za koju je odigrao samo tri utakmice. 76ersi su ga otpustili kako bi napravili mjesto za potpis Grega Monroea za playoff.

Za Thundere je potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 5,3 milijuna dolara. U prvoj godini ima zagarantiranih 700 tisuća, druga godina nije zagarantirana, a u trećoj postoji timska opcija. Riječ je o iznenađujuće dugom govoru za Pattona, posebno kada se uzme u obzir da takvi limitirani centri sada teže prolaze u ligi, ali je ipak riječ o minimalnom riziku za Oklahomu.

Patton je 14. igrač na Oklahominom rosteru koja je morala nekoga potpisati nakon što su otkupili ugovor Patricka Pattersona. Koga god da su potpisali prešli bi u porez na luksuz iz kojega moraju izaći do zadnjeg dana regularne sezone. To sigurno i hoće, a vidjet ćemo hoće li otpustiti Pattona ili će naći neko drugo rješenje.

Košarkašku loptu zamijenio tipkovnicom. Počeo navijati za Boston zbog loga i parketa TD Gardena, ali se ubrzo zaljubio u igru Paul Piercea koji je postao njegov put, The Truth i život.

    Ostavite komentar