Odmor do iduće sezone: Euroliga i Eurocup završeni bez pobjednika

Odmor do iduće sezone: Euroliga i Eurocup završeni bez pobjednika

Predsjednik Eurolige Jordi Bartomeu je na današnjem video sastanku s predstavnicima klubova i čelnicima euroligaškog natjecanja predložio odluku, koja je kasnije i usvojena, da zaključno s današnjim danom Euroliga i Eurocup budu zvanično završeni bez pobjednika za ovu sezonu.

Kako kažu, plan nastavka je prilično rizičan jer bi igrači bili podložni ozljedama, a pandemija koronavirusa iziskuje specifične uvjete koje u kratkom vremenskom roku nije lako sprovesti zbog čega je odlučeno da se natjecanja i službeno završe.

Danas je također odlučeno da će isti klubovi koji su nastupali u Euroligi ove igrati i sljedeće sezone, a to su: ALBA Berlin, Anadolu Efes, Armani Exchange, Crvena Zvezda Beograd, CSKA Moskva, Barcelona, Bayern, Fenerbahče, Himki, Baskonia, Asvel Villeurbanne, Maccabi Tel Aviv, Olympiakos, Panathinaikos, Real Madrid, Valencia, Žalgiris i Zenit St Peterburg.

Što se tiče Eurocupa, nastup su osigurali Monaco, Promitheas Patras, Virtus Bologna, Tofas, Venezia, Unicaja i Unics Kazan dok će preostalih 16 mjesta popuniti sudionici kroz kvalifikacije i domaća prvenstva.

Nova sezona Eurolige trebala bi početi 1. listopada, a Eurocup bi svoju sezonu trebao započeti 30. rujna. Momčadi će tako imati više vremena za pripremu kako fizičku tako i psihičku za nove košarkaške avanture, a udruga igrača potpuno podržava odluku čelnika o potpunom prekidu za koju su se putem medija već određeno vrijeme i sami zalagali.

U mladim danima igrao trojku, kasnije prebačen na dvicu zbog nedostatka talenta njegovih suigrača. Bio predodređen za velike stvari, prema saznanjima koja su dostupna 2. pick drafta 2015, ali ozljede su učinile svoje pa se okrenuo pisanju tekstova.

    Ostavite komentar