Odgođene Olimpijske igre

Odgođene Olimpijske igre

Olimpijske igre 2020. u Tokiju i službeno su odgođene. Vjerojatno će se održati 2021. izjavio je član Olimpijskog komiteta Dick Pound za USA TODAY. Pound je dugogodišnji član IOC-a (International Olympic Committee) izjavio je odluku samo četiri sata nakon što je predsjednik Thomas Bach dao komitetu četiri tjedna kako bi odlučili što će uraditi zbog širenja koronavirusa u svijetu.

Zbog informacija koje ima IOC, odlučili smo odgoditi igre“, izjavio je Pound. „Još nismo odlučili što ćemo u budućnosti uraditi, ali Olimpijske igre neće početi 24.7., toliko ja znam.“

Ovaj Kanađanin izjavio je kako bi ubrzo trebali objaviti što će biti idući koraci. Olimpijske igre su posljednji veći sportski događaj koji je odgođen zbog koronavirusa. Lige diljem svijeta odgođene su zbog ove pandemije.

NBA je to prvi uradio u SAD-u, a onda su ih slijedili MLB, NHL, MLS i mnogi drugi. Nedavno su Australija, Njemačka, Brazil, Norveška i Kanada odbili poslati svoje igrače za natjecanje s obzirom na pandemiju virusa. Australija je imala svoju košarkašku momčad na turniru, ali zdravlje sudionika je na prvom mjestu, ali sada je još i došla odluka kako neće biti igara ove godine.

Ovo je prvi put da su odgođene, a prije toga tri puta su otkazane. 1916. ljetne igre su otkazane zbog I. Svjetskog rata, a 1940. i 1944. otkazane su zbog II. Svjetskog rata.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar