Očuh Ziona Williamsona navodno primio 400,000 dolara od sportske agencije

Očuh Ziona Williamsona navodno primio 400,000 dolara od sportske agencije

Osim što će imati veliki pritisak u nastavku sezone zbog velikih očekivanja, Zion Williamson imat će i veliki pritisak van terena. Kako prenose američki mediji, jedan član njegove obitelji optužen je da je dobio 400,000 dolara od sportske agencije prije nego što je Zion zaigrao za sveučilište Duke.

Prime Sports Marketing i predsjednica tvrtke Gina Ford odlučili su tužiti prošlo ljeto Williamsona kako su on i njegova sadašnja agencija koja ga predstavlja prekršili ugovor. Ta tužba dolazi tjedan dana nakon što je Williamson pokrenuo vlastiti postupak tužbe kako bi se riješio petogodišnjeg ugovora s Prime Sportsom nakon što se prebacio u agenciju Creative Artists Agency LLC.

U sudskom procesu koji je bio nedavno u Sjevernoj Karolini odvjetnici Forda imali su nekoliko dokaza. Rekli su kako imaju dokaze da je jedan član obitelji plaćen od strane Kanadske firme Maximum Management Group (MMG) kako bi Williamson potpisao za tu firmu jednom kada dođe u NBA.

Predsjednik MMG firme je  Slavko Đurić, a očuh Ziona je optužen da je dobio 400,000 prije nego što je počeo nastupati za Duke. A s obzirom na NCAA pravila Zion onda nije smio igrati za tu sveučilišnu momčad jer je njegov status bio student-sportaš.

Navodno su Zion i njegov očuh pristali platiti Đuriću kao 500,000 “otplatu za posuđeni novca”, a tu je bila kopija Zionove vozačke.

Odvjetnici njegove bivše agencije su rekli kako imaju dokumente sa Zionovom vozačkom, ali Zionovi odvjetnici su rekli kako su to lažni dokumenti. Sveučilište Duke je odbilo komentirati ovu situaciju jer oni nisu uključeni u ovaj sudski process, ali su u prvom mjesecu objavili kako je škola provjerila Ziona i kako nisu našli ništa sporno.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar