Nurkić doživio stravičnu ozljedu, kraj sezone te upitna iduća

Nurkić doživio stravičnu ozljedu, kraj sezone te upitna iduća

Nažalost, prokletstvo “Moda Centra” se nastavlja.

Sjajni bosanski centar Jusuf Nurkić doživio je strašnu ozljedu noge, te je za njega sezona gotova. Točno trajanje oporavka se za sada ne zna, no sudeći prema prvim vijestima cijela iduća sezona je pod velikim upitnikom.

Pri rezultatu 134-132 za Portland Nurkić je krenuo na tip in poslije promašaja Mauricea Harklessa, te je prilikom doskoka stao na stopalo Jareda Dudleyja nakon čega je došlo do strašnog loma noge. U tom trenutku je imao 32 poena, 16 skokova te 5 asistencija.

Upozoravamo da je video dosta neugodan za gledati.

Kako su putem priopćenja poručili iz franšize došlo je do loma tibije i fibule, te slijedi operacije i dugi oporavak. Istu vrstu ozljede je prije pet godina doživio Paul George, kojem je trebalo nekoliko sezona da bi se približno vratio u staru formu.

Jasno, cijeli dvoboj je pao u drugi plan, te su nakon istog svi pričali o ozljedi.

“Muka mi je radi ovoga. Vidio sam da je krenuo na tip in, te je odjednom bio na podu. Mislio sam da je dobio udarac u lice, te sam krenuo prema njemu. No onda sam shvatio da se svi okreću i idu od njega, te sam vidio slomljenu nogu. Strašno”, rekao je potreseni Damian Lillard te nastavio:

“Odmah sam se sjetio Georgea i njegove ozljede, koje su iste po meni.”

“Nurk je meni kao mlađi brat. Svakodnevno smo u kontaktu, cijelo vrijeme se dopisujemo i čujemo. Nedavno, nakon treninga, iz čista mira je došao kod mene doma, samo da mi vidi sina. Bez ikakvog razloga, samo da vidi dijete. To najbolje opisuje kakav odnos imamo”.

Šokiran je bio i Enes Kanter.

“Iskreno, ne znam što da kažem, kako da opišem ovo sve. Grozno je kad vidiš jednog od svoje braće u ovakvom stanju, nitko od nas ne zna što reći. U ovakvim situacijama košarka pada u drugi plan. Idem doma se moliti za njega i njegovo zdravlje”.

Trener Brooklyna Kenny Atkinson je rekao kako razumije sve u Portlandu te kako se osjećaju u ovom trenutku.

“Nitko od nas nije pričao o utakmici, o porazu, svi smo bili u šoku i pričali o Jusufu. Teško je kada vidite da netko igra sjajnu utakmicu, te ima iza sebe sjajnu sezonu, da istu skonča na ovaj način. Nažalost, bili smo u ovoj situaciji, molit ćemo se da nije dugotrajna ozljeda, te da će se brzo vratiti”.

Ipak, najgore se osjećao Dudley, koji je u tom trenutku bio pored Nurkića i pokušao ga blokirati.

“Ne znam što da kažem, osim da se molim za njega i njegovo zdravlje. Igrao je sjajan dvoboj, nitko ga nije mogao čuvati, te sam nakon ozljede ispao van cijelog dvoboja, nisam se uspio vratiti nazad. Nažalost, u zadnjih par godina sam svjedočio u previše ovakvih situacija, Isaiah Caanan, Caris LeVert, sad Nurkić. Ne znam što da kažem više”.

https://twitter.com/yesnetwork/status/1110418397508984833?s=21

Podršku su izrazile i brojne kolege putem Twittera.

https://twitter.com/boogiecousins/status/1110406731681550336?s=21

https://twitter.com/luka7doncic/status/1110403233460162560?s=21

Ova ozljeda je kod mnogobrojnih obožavatelja izazvala veliku tugu radi najbolje sezone u Nurkovoj karijeri, u kojoj bilježi 15,4 poena, 10,3 skokova te 3,2 asistencije, te je uvelike zaslužan za sjajne rezultate Portlanda ove sezone.

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar