Nunnally potpisao za Minnesotu

Nunnally potpisao za Minnesotu

Momčad Minnesote Timberwolvesa odlučila je pojačati svoje redove Euroligaškim igračem. Naime, prema javljanju Yahoo-ovog insidera Shamsa Charanie Wolvesi su dogovorili dvogodišnju suradnju s američkim krilom Jamesom Nunnallyem.

Nunnallyu je ovo ujedno i povratak u NBA. Na početku svoje karijere jednu sezonu je proveo kao član Atlante i Philadelphije, no zabilježio je samo 13 nastupa, uz mizeran učinak. Nakon toga se odlučio za odlazak prvo u Portoriko, te kasnije u Europu, gdje je nastupao za Estudiantes, Maccabi Ashdod, Avellino te Fenerbahče, u čijem je dresu pružao najbolje partije.

Na sebe je skrenuo pozornost najviše radi odličnog šuta, posebno za tri poena. Prošle sezone je imao 52.7% za dva, 55.4% za tri te 89% s linije slobodnih bacanja. Te brojke, i činjenica da je ovo ljeto postao slobodan igrač, su mu pomogle u lakšem pronalasku novog kluba. Iako se jedno vrijeme dovodio u kontekst pojačanja neke momčadi iz Europe, njegove aspiracije su težile ka najjačoj svjetskoj ligi, u čemu je na kraju i uspio, te bi naredne dvije sezone mogao biti dobro pojačanje d klupe za ekipu Minnesote.

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar