Nuggetsi bez preokreta, Lakersi u finalu

Nuggetsi bez preokreta, Lakersi u finalu

Los Angeles Lakers vs Denver Nuggets 117:107 (4-1)

LeBron James i Los Angeles Lakersi uspjeli su doći do NBA finala. James je imao 27. triple-double u playoffu sa sjajnom četvrtom četvrtinom. Završio je utakmicu s 38 poena, 16 skokova i deset asistencija. Postao je četvrti igrač koji će igrati deseto NBA finale.

Trebalo mu je dvije sezone kako bi to uradio s Lakersima, nakon što je prošla sezona bila obilježena s ozljedama u redovima Lakersa. Prije toga bio je osam puta u finalu zaredom s Miamijem i Cavsima.

“Za nas kao organizaciju, ekstremno sam ponosan što će se ova organizacija vratiti tamo gdje pripada, a to je igranje za naslove. Predstavljanje Zapadne konferencije ove godine  u finalu. Zato sam došao ovdje”, rekao je James.

Lakersi će igrati protiv Miamija ili protiv Bostona u 32. finalu. Najviše u ligi. Nisu igrali za naslov od 2010. kad su pobijedili Celticse. Anthony Davis ubacio je 27 poena u prvoj sezoni s Lakersima i igrat će prvo finale.

Nikola Jokić i Jerami Grant imali su po 20 poena, Jamal Murray ubacio je 19 poena i osam asistencija. Lakersima je ovo treća serija zaredom koju su pobijedili rezultatom 4-1 u seriji. Sada idu na mali odmor, a onda čekaju protivnika u finalu.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar