Nova šansa za Noaha, dogovorena suradnja s Memphisom

Nova šansa za Noaha, dogovorena suradnja s Memphisom

Nekada vrhunski centar Chicago Bullsa te član AllDefense postave Joakim Noah vjerojatno nije ni zamišljao da će mu se karijera razvijati u ovakvom smjeru. Nakon odlaska u New York se očekivalo da bi mogao pomoći ekipi, no umjesto toga je odigrao samo 53 utakmice, te je većinu vremena provodio po ambulantama. Kad se na to doda i činjenica da ima 33 godine ne čudi što su mnogi mislili kako će se vratiti u Europu, ili u najboljem slučaju brojati dolare u Kini.

Ipak, unatoč svemu tome uspio je pronaći novi angažman u ligi, a ponosni poslodavac dolazi iz Tennesseeyja.

Prema informacijama koje donosi Shams Charania Memphis je odlučio riskirati s Noahom te mu je ponudio jednogodišnji ugovor na veteranskom minimalcu, što je ovaj i prihvatio.

Planovi Memphisa su imati Noaha na klupi kao backup centra, koji bi skupljao minute za vrijeme odmora Marca Gasola. Noah će se pridružiti novoj momčadi u nedjelju, a potpisivanje ugovora je predviđeno za početak sljedećeg tjedna.

Memphis bilježi odlične rezultate nakon 20 utakmica, te trenutno drži šesto mjesto Zapada s omjerom 12-8, a Gasol igra na AllStar razini. Ipak, unatoč njegovim sjajnim partijama te odličnim izdanjima Jarena Jacksona Jr.-a za vrijeme šihti kao centra u Grizzliesima smatraju kako im Noah može pomoći u roli rezervnog centra, a koliko su u pravu saznat ćemo tijekom sezone.

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar