Nova ideja NBA lige: Čak 24 kluba igrat će završni turnir!?

Nova ideja NBA lige: Čak 24 kluba igrat će završni turnir!?

NBA liga mogla bi se vratiti krajem lipnja ili početkom srpnja, javljaju američki mediji, a kako je javio Shams Charania, trening kampovi će ubrzo krenuti i solidan dio njih mogao bi se održati u Orlandu.

Prvotno se razmišljalo o 16 NBA ekipa, po najboljih osam iz svake konferencije koje bi igrale završni turnir kako bi se odigrala neka vrsta doigravanja, no potom je zaključeno kako bi to bilo nepravedno prema momčadima koje su blizu doigravanja pa su čelnici lige došli na ideju od 20 momčadi koje su podijeljene u četiri skupine po ždrijebu s jakosnim skupinama.

  • Jakosna skupina 1: Bucks, Lakers, Raptors, Clippers
  • Jakosna skupina 2: Celtics, Nuggets, Jazz, Heat
  • Jakosna skupina 3: Thunder, Rockets, Pacers, 76ers
  • Jakosna skupina 4: Mavericks, Grizzlies, Nets, Magic
  • Jakosna skupina 5: Trail Blazers, Pelicans, Kings, Spurs

Po najbolje dvije momčadi iz svake skupine išle bi u turnir od osam ekipa – ono što bi inače bila druga runda doigravanja, samo bez pravila o igranju s momčadima iz konferencije, pa bi se tako Istok i Zapad mogli sukobiti već tada.

No, kako javlja Zach Lowe s ESPN-a, liga razmišlja o širenju toga na čak 24 momčadi! To bi uključilo i šestu jakosnu skupinu u kojoj su Sunsi, Wizardsi, Hornetsi i Bullsi, no brojni analitičari smatraju kako je to loša ideja.

Prvo, s većim brojem momčadi u turniru povećava se i šansa da netko pokupi korona virus čime bi se sve zaustavilo, a isto tako nema potrebe da se tu nađu i ove četiri momčadi koje ionako nisu kandidat za napraviti – otprilike bilo što… Najbolja solucija i dalje se čini ova s 20, ili čak 16 momčadi.

 

Jedini navijač Denvera u Hrvatskoj

    Ostavite komentar