Noah napokon dobio nogu od Knicksa!

Noah napokon dobio nogu od Knicksa!

New York Knicksi su se napokon oprostili od francuskog centra Joakima Noaha. Dogovorili su njegovim menadžerima otkup ugovora, a ove sezone isplatit će mu 18 i pol milijuna dolara, nakon čega će naredne tri godine plaćati po 6,4 milijuna.

Noah je na inzistiranje Phila Jacksona potpisao u ljeto 2016. godine četverogodišnji ugovor s Knicksima vrijedan 72 milijun dolara, a odmah nakon prve sezone je postalo jasno da im predstavlja veliki uteg.

Otpuštenjem Noaha Knicksi su napravili dodatnih oko 12 milijuna prostora na salary capu za sljedeću sezonu što će im uz još dodatnog prostora (ugovori Marija Hezonje, Enesa Kantera i Lancea Thomasa istječu na kraju sezone) možda pomoći da krenu u lov na Kyrieja Irvinga ili nekog drugog igrača.

Zadnje dvije sezone Noah se nije pretjerano naigrao pa je tako prošle sezone odigrao tek sedam utakmcia!

Francuz je u NBA ligi već 11 sezona. Prvih 9 sezona igrao je za Chicago Bullse koji su ga izabrali kao 9. izbor prve runde drafta 2007. godine nakon što je tri sezone igrao za sveučilište Florida s kojim je dvije godine (2006. i 2007.) bio NCAA šampion. U Bullsima je imao velikog uspjeha, 2014. godine je osvojio nagradu za najboljeg obrambenog igrača godine, dva puta je bio i na All-Star utakmici (2013. i 2014.), no odlaskom u Knickse 2016. karijera mu je krenula nizbrdo.

 

1998. godina, HRT, repriza zadnje Jordanove utakmice uz pobjedonosni koš. Razumljiv razlog zašto pratim NBA ligu. Navijam za Sacramento, šteta što su Lakersi u periodu 1998-2004 bili prejaki

    Ostavite komentar