Ništa od mirovine: Popovich potpisuje novi ugovor

Ništa od mirovine: Popovich potpisuje novi ugovor

Jednom kada Gregg Popovich službeno potvrdi nastavak sage sa San Antonio Spursima očekuje se da će ostati najplaćeniji trener NBA lige. U dvadeset i četvrtu sezonu trebao bi ući s novim trogodišnjim ugovorom kojeg će, kao i do sada, potvrđivati godinu za godinom, neslužbeno doznaje ESPN.

Vlasništvo Spursa smatra kako Popovich ima pravo upravljati svojom budućnošću onako kako želi. Nakon dvadeset i dvije godine uzastopnog kvalificiranja u NBA doigravanje i pet naslova NBA prvaka teško je ne složiti se s tim.

Sedamdesetogodišnji Gregg u ponedjeljak je rekao novinarima da su pregovori oko novog ugovora započeli, ali će se nastaviti tek na jesen. Dosadašnji petogodišnji ugovor završio je porazom Spursa od Denver Nuggetsa u sedmoj utakmici prvog kruga NBA doigravanja.

Popularni Pop ove jeseni će po prvi puta, kao glavni trener, predvoditi reprezentaciju SAD-a na FIBA Svjetskom prvenstvu u Kini. Suradnja bi se trebala nastaviti i na Olimpijskim igrama u Tokiju iduće godine što je, u glavama mnogih, trebao biti završni čin legendarne karijere. Pop izgleda nije umoran od silnih pobjeda pa će se tako rekordi Dona Nelsona (1335) i Lennyja Wilkinsa (1332), kada su pobjede u regularnom dijelu sezone u pitanju, uskoro naći u opasnosti. Popovich je zasad stao na brojci 1245.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar