Ništa od Europe, Dragan Bender u Bucksima

Ništa od Europe, Dragan Bender u Bucksima

Dragan Bender izabran je kao ukupno četvrti na draftu 2016. od strane Phoenix Sunsa. Ovaj 21-godišnjak proveo je tri sezone u dresu Sunsa, ali nije se posebno iskazao. U drugoj sezoni imao je u 82 utakmice 6,5 poena po utakmici, 4,4 skoka, 1,6 asistencija. Prošle godine odigrao je 46 utakmica i imao je pet poena po utakmici i četiri skoka.

Nakon tri sezone u dresu Sunsa Bender je pronašao novu momčad. Kako prenosi Adrian Wojnarowski Bender je potpisao ugovor na dvije godine s Milwaukee Bucksima. Bender je za tri šutirao 32,1% i ukupno mu je šut bio 39,4%.

Bender će napuniti tek 22 godine tijekom nove sezone, a vidjet ćemo hoće li dobiti priliku u Bucksima za minutažu. Ersan Ilyasova, D.J. Wilson, Robin Lopez i još starter Giannis Antetokounmpo i Brook Lopez. Potez kojim Bucksi možda nešto mogu dobiti, ali neće puno izgubiti ako Bender ne pokaže nešto za što mu vrijedi dati minutažu.

U predsezoni ćemo vidjeti hoće li Bucksi ozbiljnije računati na njega i hoće li nešto moći napraviti od mladog Hrvatskog igrača. Bender sigurno ima alate za uspjeti u NBA-u, a možda mu pomogne kvalitetnije okruženje kako bi više napredovao.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar