Nikola Jokić: Ja sam razigravač zarobljen u tijelu centra

Nikola Jokić: Ja sam razigravač zarobljen u tijelu centra

Nkola Jokić iz godine u godine napreduje i ide prema elitnoj razini. Jedan je od najboljih, ali i najzanimljivijih centara lige. Mnogi analitičari i bivši igrači hvale njegove sposobnosti kao playmakera. Nikola je ima zanimljivu izjavu što se tiče toga. On sebe smatra playmakerom zarobljenim u tijelu centra.

„Svima to govorim“, izjavio je Nikola. „Ali nitko mi ne vjeruje, osim naravno sam sebi.

Nije najbolja atleta na terenu, ali glavni je igrač Nuggetsa ove sezone koji se bore za sam vrh Zapada. Ove sezone trebao bi postati prvi All-Star igrač Nuggetsa od Carmela Anthonya 2010.-2011. i jedan je od igrača koji se spominje u MVP razgovorima.

On je 218cm visoki Magic Johnson. On je odličan dodavač kao i skoro svaki playmaker u ligi. Može šuirati tricu. Ali dajte mu loptu, to je nešto što ja cijenim.“

rekao je glavni trener Knicksa David Fizdale.

Na svoj način pohvale za Jokića imao je i Greg Poppovich.

Ne ističe se u teretani. Ne trči brzo, ali vjerojatno je jedan od najpametnijih igrača u ligi. Ima sposobnosti i on ih zna iskoristiti i svi uživaju s njim na terenu. Očito, on je jako važan za njih.“

Nuggetsi su na omjeru 24-11, izjednačeni su za najbolji start u povijesti organizacije kroz 35 utakmica. On ima 18 poena, 9,9 skokova i 7,6 asistencija po utakmici. Jokić je mlad, ima još toga pred sobom ove godine vjerojatno prvi od mnogih All-Star nastupa.

A ako budu svi zdravi, Nuggetsi bi mogli biti i problematični u playoffu.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar