New York Knicksi otpustili trenera Jeffa Hornaceka

New York Knicksi otpustili trenera Jeffa Hornaceka

Nakon dvije sezone kao prvi trener New York Knicksa Jeff Hornacek je dobio otkaz. U obije sezone Knicksi nisu uspjeli osigurati playoff nastup.

Ovu sezone Knicksi su završili kao jedanaesti na Istoku s omjerom 29-53, dok su prošle sezone bili dvanaesti s malo bolji omjerom 32-50.

U prvoj sezoni je Jeffa predsjednik košarkaških operacija Knicksa slavni Phil Jackson ,,nagovarao“ točnije ,,natjerao“ na triangle napad, igrači se nisu najbolje snašli u njemu i propuštena je jedna sezona. Prošlog ljeta Phil je otjeran iz Knicksa, na početku ove sezone ih je napustio ,,konačno“ Carmelo Anthony, a novi vođa mladi Latvijac Kristaps Porzingis se ozlijedio i propustio drugu polovicu regularne sezone. Knicksi su se stalno „motali“ oko pozitivnog omjera, ali ozljedom Porzingisa porazi su se zaredali i Jeff je to ,,platio“ otkazom od strane Knicksa.

Spomenut ćemo da je prije Knicksa Jeff tri sezone bio trener Phoenix Sunsa i ostvario ukupan omjer 101 pobjedu i 112 poraza. Posebno je bila zanimljiva njegova prva sezona u Sunsima gdje unatoč omjeru 48-34 nije uspio osigurati playoff nastup. To je i rekord lige da neka momčad s takvim učinkom nije prošla u playoff.

Zasad se ne zna tko bi mogao biti novi  trener Knicksa, ali su se već pojavile glasine da Knicksi žele Jerryja Stackhousea, Marca Jacksona ili Davida Fizdalea. Hoće li jedan od njih trojice ili netko sasvim treći postati novi trener Knicksa vidjet ćemo u narednim danima.

1998. godina, HRT, repriza zadnje Jordanove utakmice uz pobjedonosni koš. Razumljiv razlog zašto pratim NBA ligu. Navijam za Sacramento, šteta što su Lakersi u periodu 1998-2004 bili prejaki

    Ostavite komentar