NCAA March Madness: Florida izbacila Murray State! Gonzaga bez većih problema prošla dalje

NCAA March Madness: Florida izbacila Murray State! Gonzaga bez većih problema prošla dalje

Trećeg dana NCAA-ovog turnira odigralo se osam utakmica druge runde. Treći dan je dosad svakako bio najzanimljiviji jer smo ostali bez sjajnih ekipa Kansasa, Marylanda i Villanove.

Murray State-Florida State

Najuzbudljivija utakmica večeri sigurno je trebala biti ona između Murray Statea i Floride. No, dobili smo utakmicu koja je od početka pa do kraja išla samo u jednom smjeru. U prvom poluvremenu ekipa Floride svladala je Murray State 50-34, te su isti tempo nastavili u drugom poluvremenu koje je završilo 40-28 u njihovu korist za ukupni rezultat 90-62. Iako je Florida bila favorit ove utakmice rijetko tko je mislio da se mogu lako riješiti Murray Statea s obzirom na to da je njihov najbolji igrač budući top 3 pick na NBA draftu. Ja Morant dao je sve od sebe u sinoćnjoj utakmici. Igrao je 38 minuta, a zabio je 28 poena uz pet skokova i četiri asistencije. No, još jedna sjajna predstava buduće zvijezde NBA-a nije bila dovoljna da se svlada sjajna ekipa Floride. Kod pobjedničke strane najbolji je bio Mfioundu Kabengele s 22 poena i sedam skokova.

Baylor Bears-Gonzaga Bulldogs

U utakmici u kojoj smo gotovo svi prije početka znali pobjednika Gonzaga je pobijedila Baylor 83-71. Na samom kraju prvog poluvremena sve je već bilo riješeno. Rezultat je glasio 39-23 u korist Gonzage. No, u drugom poluvremenu Gonzaga je smanjila tempo dok je Baylor povećao tempo da bi to poluvrijeme pobijedili s četiri poena razlike koja svakako nisu bila dovoljna za pobjedu i prolazak dalje. Kod pobjednika daleko najbolji je bio Brandon Clarke koji je zabio 36 poena uz osam skokova. Najbolji igrač Gonzage Rui Hachimura igrao je tek 23 minute pa je upisao šest poena i pet skokova. S druge strane najbolji je bio Makai Mason sa 17 poena i pet asistencija.

Rezultati ostalih odigranih utakmica druge runde glasili su ovako:

Louisiana State Tigers-Maryland Terrapins 69-67

Kentucky Wildcats-Wofford Terriers 62-56

Michigan Wolverines-Florida Gators 64-49

Michigan State Spartans-Minnesota Golden Gophers 70-50

Purdue Boilermakers-Villanova Wildcats 87-61

Kansas Jayhawks-Auburn Tigers 75-89

Veliki navijač Lakersa od sedme godine života. Osim NBA-a prati i ostale američke sportove poput NFL-a, a tu se još nađu Formula 1, nogomet i mnogo toga ostalog. Samo Zadar!

    Ostavite komentar