NBA utakmice i iduće sezone u Meksiku

NBA utakmice i iduće sezone u Meksiku

Četvrtu godinu zaredom NBA cirkus nakratko će se preseliti ispod južne granice Sjedinjenih Američkih Država. Mexico City bit će domaćin dvjema utakmicama regularnog dijela sezone, stiglo je u petak službeno priopćenje iz NBA lige.

Prvi će 12. prosinca snage odmjeriti Dallas Mavericksi i Detroit Pistonsi, da bi dva dana kasnije kratka turneja završila ogledom Phoenix Sunsa i San Antonio Spursa. Tim događajima broj NBA utakmicama odigranih u Meksiku popet će se na, sad već respektabilnih, trideset. Prva utakmica odigrana je 1992. godine, a ove sezone Orlando Magic u Mexico Cityju je ugostio Chicago Bullse i Utah Jazz. Program je to koji nosi naziv „NBA Global Games“, a njegovim uspjehom u Meksiku posebno je oduševljen povjerenik NBA lige Adam Silver:

„NBA utakmice u Mexico Cityju jezgra su naših napora da se približimo i aktiviramo ljubitelje košarke u Meksiku i Latinskoj Americi. Očekujemo da će rekordni nastup čak četiriju momčadi iduće sezone pobuditi neviđeni interes za utakmice, kao i za društvena događanja koja će pratiti spomenute utakmice.“

Utakmice će prenositi ESPN Deportes, Televisa i NBA League Pass Mexico.

Praksa odigravanja predsezonskih i sezonskih utakmica izvan SAD-a i Kanade započela je još 1984. godine u Milanu, a u međuvremenu su NBA momčadi posjetile Španjolsku, Englesku, Bahame, Portoriko, Njemačku, Dominikansku Republiku, Francusku, Kinu, Tajvan, Filipine, Brazil i Japan.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar