NBA će izgubiti 900 milijuna dolara ako doigravanje bude otkazano

NBA će izgubiti 900 milijuna dolara ako doigravanje bude otkazano

Već neko vrijeme u NBA krugovima vlada optimizam po pitanju nastavka prekinute sezone. Kada i kako će se sezona nastaviti još uvijek je nepoznanica, ali kroz mjesec dana povjerenik lige Adam Silver bi trebao upoznati javnost s planom.

Zašto NBA jednostavno ne otkaže sezonu i počne s pripremama za novu?  Za to postoji 900 milijuna razloga, izvještava novinar The Athletica Sam Amick.

Izgubljeni prihod od nacionalne televizije samo za ovogodišnje doigravanje iznosio bi oko 900 milijuna, tvrdi izvor koji je tu brojku prikupio na jednom od mnogih konferencijskih poziva sa Silverom. Ako NBA ne pronađe način za odigravanje utakmica regularne sezone, izvori kažu kako će momčadi izgubiti i na prihodima od regionalnih televizija koje moraju emitirati barem sedamdeset utakmica kako bi postigle financijski prag o kojem se tako rutinski diskutira u NBA krugovima.“

Taj prag od sedamdeset utakmica razlog je Silverove želje za povratkom u akciju svih trideset ekipa i kakvog takvog završetka regularne sezone prije skoka u doigravanje. Klubovima su potrebni novci od ulaznica jer će zbog pandemije liga izgubiti približno milijardu dolara. Gubitak prihoda pogađa i igrače. Jučer su većini stigli prvi čekovi s 25% manjim iznosom po ranijem dogovoru lige i sindikata igrača. Novci koje liga izgubi ove sezone imat će dugoročne posljedice na plaće igrača što ih dodatno motivira za povratak na teren. Većina ih, međutim, želi pričekati apsolutnu sigurnost.

Jedan od načina odigravanja više utakmica regularne sezone je skraćivanje trening kampova, a Amick tvrdi da liga razmišlja u tom smjeru.

Kada je riječ o pripremama jedan izvor, upućen u trenutačne razgovore unutar lige, tvrdi kako je vrijeme predviđeno za trening kampove posljednjih tjedana skraćeno. Dok su ranije rasprave uključivale mogućnost od četiri do pet tjedana kampova, sadašnji cilj je skratiti pripreme na dva ili tri tjedna.“

To dovodi do problema s prevencijom ozljeda i svi su toga svjesni. Silver je jasno dao do znanja da ne postoji savršeni odgovor niti odluka bez rizika. Jednostavno će morati pronaći najbolju opciju u moru loših.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar