Nate “Tiny“ Archibald teško bolestan

Nate “Tiny“ Archibald teško bolestan

NBA liga je odlučila provoditi akcije besplatnog pregleda zdravstvenog stanja kod bivših igrača, te je među njima pregledan i legendarni playmaker Nate “Tiny“ Archibald, kome su nažalost došli loši rezultati.

Naime, kod njega su još u prosincu 2016. godine otkriveni problemi sa srcem, te se on još uvijek, pri vlastitome priznaju, teško miri s time.

Znate, to što su mi otkrili je jako rijetka bolest. Ne pomažu tablete nikakve, točnije ništa ne pomaže. Osuđen sam na konstantne preglede i testiranja. Moje srce može otkazati svake minute, no nisam spreman za to, želim ostati tu što je dulje moguće. Jedino mi preostaje da se nadam i molim“, izjavio je Archibald.

On boluje od amiloidoze, bolesti koja zahvaća cirkulacijski dio srca, te može dovesti do odstupanja u srčanog ritma i sposobnost srčanim šupljinama ugovaranja, tlaku u srčanim komorama te ostalih poteškoća. Potencijalno rješenje se nalazi u vidu transplantacije srca, no zbog njegovih godina su malene šanse za uspjehom.

Archibald je u ligu ušao 1970. godine nakon drafta gdje su ga uzeli Cincinatti Royalsi( današnji Sacramento Kingsi), te je još nastupao za Boston Celticse i Milwaukke Buckse.

KnicksNation. Odvjetnik lika i djela Carmela Anthonya.Pobornik dobre pive i dobre klope. Na basketu vječno igrač manje, zato se drži tipkovnice.

    Ostavite komentar