Moguće nesuglasice oko minutaže u Sacramento Kingsima

Moguće nesuglasice oko minutaže u Sacramento Kingsima

Sacramento Kingsi jedno su od pozitivnijih iznenađenja lige. Igraju brzu i razigranu košarku te su drugi po broju posjeda u ligi. Predvođeni mladim razigravačem De’Aaronom Foxom pokazali su dosta više od očekivanog te došli do omjera pobjeda i poraza 9-8. No, već pomalo tradicionalno, do medija dolaze naznake disfunkcije u organizaciji ekipe iz glavnog grada Kalifornije. Kako prenosi Chris Haynes iz Yahoo Sportsa došlo je do nesuglasica oko podjele minutaže igrača između GM-a Vlade Divca te trenera Davea Joergera.

“Izvori govore kako je došlo do nesuglasica zbog minutaže i položaja mladih talenata jer Joerger preferira ubaciti veterane, pogotovo u posljednjim minutama važnih utakmica.”, prenosi Haynes.

Stožer je ovu godinu odredio kao razvojnu te, prema izvorima, Divac smatra kako bi mladi, uključujući Harryja Gilesa te Scala Labissierea trebali dobiti više minuta. To se dakako odnosi i na Marvina Bagleyja čije mjesto u startnoj petorci drži Nemanja Bjelica.

Joerger je pod ugovorom ovu i sljedeću sezonu, a kao dio nesuglasica prikazuje se i neproduživanje ugovora njegovih pomoćnih trenera. Balans između veterana i mladih igrača teško je uskladiti no čini se kako to za sada polazi za rukom treneru Kingsa koji su u sezonu ušli jako dobro.

Valja spomenuti i kako Vlade Divac negira disfunkcije u organizaciji iznesene u reportaži Yahoo Sportsa.

“ Dave ima našu potpunu podršku. I dalje radimo zajedno kako bi razvili naše mlade igrače te bili kompetitivna ekipa.”, kazao je Divac.

Bilo kako bilo, najbolji sud uspjeha trenera ostaju pobjede ekipe te se, bar što se toga tiče, čini kako Joerger nema razloga brinuti za svoj položaj na klupi Kingsa.

    Ostavite komentar