Moda kratkog vijeka: Ninja trake zabranjene od strane lige

Moda kratkog vijeka: Ninja trake zabranjene od strane lige

Prošle sezone u NBA ligi ogroman interes izazvale su trake za glavu u novom stilu. Trake su zbog svog izgleda koji neodoljivo podsjeća na one koje smo do sada mogli vidjeti samo u filmovima na glavama nekih nindža boraca, izazvale su pozitivnu reakciju kod velikog broja igrača unutar lige. Jimmy Butler, Jrue Holiday, Mo Harkless, De’Aaron Fox i Jarrett Allen samo su neki od njih koji su uvrstili novi dodatak u opremu te tako osvježili sve restriktivniji izgled NBA igrača.

Od sezone 2019/20 ove trake više nećemo moći vidjeti na parketima u najjačoj ligi svijeta što je putem Twittera potvrdio i Adrian Wojnarowski. Naime, čelnici lige nisu htjeli odmah reagirati jer nisu smatrali kako će doći do te razine interesa, ali sada moraju ukinuti sporne trake budući da su zabrinuti po pitanju njihove veličine, kvalitete i slično. Igrač Philadelphia 76ersa Mike Scott je bio jedan od prvih i najglasnijih koji su reagirali na novu zabranu koju smatraju komičnom.

Točan razlog zabrane vjerojatno nikada nećemo niti saznati, ali istina je kako su još u svibnju čelnici lige uputili priopćenje da ninja trake neće biti dostupne kao dio opreme igrača u nadolazećoj sezoni. Još više buni činjenica da je proizvođač tih traka koji je izašao na tržište s ovom idejom upravo Nike pa je teško povjerovati kako liga želi svojim partnerima oduzeti novac iz džepa.

Nije isključena mogućnost da se trake vrate u ligu s nekim preinakama tipa uz svojevrsno ograničenje dužine i širine. No pravo pitanje je što je zbilja problem u cijeloj priči? Je li ovo dio nekog plana, neka igrica ili samo novi besmislen potez? Bilo kako bilo, vjerujemo da će igrači naći neki vid zamjene za ove trake jer zabranjeno voće je uvijek bilo najslađe, a nije tajna da mnoštvo igrača voli prkositi vrhu lige kada su odluke ovakvog tipa u pitanju.

U mladim danima igrao trojku, kasnije prebačen na dvicu zbog nedostatka talenta njegovih suigrača. Bio predodređen za velike stvari, prema saznanjima koja su dostupna 2. pick drafta 2015, ali ozljede su učinile svoje pa se okrenuo pisanju tekstova.

    Ostavite komentar