Mladi Hrvati razbili Italiju za četvrtfinale Europskog Prvenstva

Mladi Hrvati razbili Italiju za četvrtfinale Europskog Prvenstva

Mlađe košarkaške selekcije ovo ljeto bilježe odlične rezultate, a taj trend nastavlja i selekcije do 16 godina, koji su danas prošli u četvrtfinale Europskog prvenstva koje se održava u Novom Sadu. Točnije, malo je reći da su prošli, jer način na koji su isto osigurali zaslužuje samo najljepše epitete.

Naši reprezentativci su pomeli Italiju s parketa rezultatom 85-58, a uvjerljivo najbolji pojedinac je bio Roko Prkačin, sin Nikše Prkačina, nekadašnjeg reprezentativca, a sve je izglednije da će i njegov sin nastaviti istim stopama.

On je za 25 provedenih minuta na parketu zabilježio 26 poena, 16 skokova, te 7 asistencija, ostvarivši valorizacijski indeks 48. No, još je fascinantnije kada se vidi da je iz igre gađao 10-11, a s linije slobodnih bacanja 6/9, te je nastavio s fenomenalnim izdanjima, koji ga krase kroz cijeli turnir. Trenutno predvodi našu selekciju u svim kategorijama s prosjekom od 17.8 poena, 10 skokova te 5 asistencija.

Uz njega odlični su bili Matej Bošnjak sa 16 poena i 4 skoka, te Boris Tišma, koji je upisao 12 poena, 6 skokova i 3 asistencije, te su nadoknadili slabije izdanje Ivana Perasovića, koji je upisao 10 poena.

 

Od početka do kraja naši igrači su držali apsolutnu kontrolu nad susretom , te su u jednom trenutku imali i preko 30 poena razlike.

 

Idući susret je na rasporedu već sutra, 15.08., a protivnik je selekcija Litve. Dvoboj je na rasporedu u 13:45 sati.

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar