Mike Malone novi suradnik u reprezentaciji Srbije

Mike Malone novi suradnik u reprezentaciji Srbije

Srbija je prošlo ljeto završila svjetsko prvenstvo u Kini na razočaravajućem petom mjestu. Očekivalo se kako će ova momčad boriti se za finale, ali nisu uspjeli upasi niti u najbolje četiri momčadi. Zbog toga će morati igrati kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. Nakon tog neuspjeha glavni trener Aleksandar Đorđević napustio je klupu, a bivši glavni trener Phoenix Sunsa i sada asistent u Sacramento Kingsima Igor Kokoškov je njegova zamjena.

Osim toga kako prenosi New York Times, Kokoškov će imati glavnog trenera Denver Nuggetsa Mikea Malonea kao svog suradnika.

Malone je glavni trener Nikoli Jokiću, što znači kako će ga moći držati fokusiranim i motiviranim tijekom kvalifikacijskog turnira. Denver koristi Jokića kao glavni dio napada, a očekuje se kako će i Srbija raditi to više.

Ovi treneri pokušat će Srbiji donijeti više NBA stila. Na svjetskom prvenstvu Srbija je igrala kao i ostale europske momčadi, a te momčadi većinom nemaju elitne igrače, velike talente iz NBA momčadi, kao što je Jokić, tako da su pokušali balansirati napad. Jokić nije bio korišten kao što je korišten u Nuggetsima.

Australija, Španjolska, Francuska, oni su se fokusirali na svoje najbolje igrače, pokušavali su igrati kao u NBA-u. Naravno kako talent i dalje pobjeđuje, ali Srbija u Kini nije prepustila Jokiću loptu. Ali to se ne očekuje ovo ljeto.

Srbija će vjerojatno uz Francusku i Španjolsku biti iza SAD-a koji će biti favoriti, ali medalja će biti i dalje realna za njih, a u tome bi mogao pomoći Malone.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar