Michele Roberts ostaje na čelu Unije igrača

Michele Roberts ostaje na čelu Unije igrača

Kada netko kvalitetno odrađuje svoj posao, kada se njegovi rezultati na zadovoljstvo njega i drugih vide, onda ta osoba bude nagrađena, da li povišicom ili novim ugovorom, manje bitno.

Na isti način je nagrađena i Michele Roberts, čelna osoba Unije igrača (NBPA), koja je jučer potpisala novi četverogodišnji ugovor.

Roberts je na čelo Unije došla 2014. godine naslijedivši Billya Huntera, kojeg se optuživalo za nepotizam i zloupotrebu položaja na kojem se nalazi (da, ovoga ima i tamo, ne samo na Balkanu).

Od njenog dolaska mnoge stvari su krenule na bolje – povećan je salary cap čime su omogućene veće plaće, promijenjena su marketinška prava koja su omogućila veći priljev samim igračima, te su igrači ponovno dobili osobu koja se bori za njih i njihova prava.

Počašćena sam što su mi pokazali povjerenje u vidu novog mandata. Zadovoljstvo je raditi s njima i boriti se za njihova prava, te sam sretna što smo svi zajedno se izborili za brojne promjene u njihovu korist. I dalje ću davati sve od sebe u borbi za njihove interese i njihova prava.”, napisala je Roberts u izjavi nakon odluke.

I predstavnik igrača Chris Paul je iskazao zadovoljstvo ovom odlukom.

Kada smo prvi put izabrali Michele cilj nam je bio vratiti Uniju nazad, i smatram da smo u tome uspjeli. Pod njenim vodstvom i s njenim znanjem smo izborili mnoge stvari, te smo NBPA postavili u kontekst jedne od najzdravijih i najsnažnijih sportskih Unija.”, izjavio je Paul.

https://twitter.com/thenbpa/status/1016805293131378688?s=21

Možda i najbitnija stvar, Roberts ima odličan odnos s komesarom Adamom Silverom, što je jedan od ključnih razloga napretka Unije te njenog novog mandata.

Na terenu produktivan kao spasioc na vaterpolo utakmici. Dan bez pive uzaludno proživljen, kao i bez košarke.

    Ostavite komentar