Melo o Lillardu: Najbolji igrač s kojim sam igrao

Melo o Lillardu: Najbolji igrač s kojim sam igrao

Allen Iverson, James Harden, Russell Westbrook, Chris Paul, Paul George.

Carmelo Anthony igrao je s još nekim igračima koji će najvjerojatnije završiti u košarkaškoj Kući slavnih (Olimpijske igre ni ne računamo, to je poseban i podugačak popis), ali čini se da, barem iz ‘Melove perspektive, svi gledaju u leđa jednom momku. Chris Haynes, novinar Yahoo Sportsa, upitao ga je gdje se na popisu suigrača nalazi Damian Lillard.

Za mene, Dame je na vrhu. Nikad nisam igrao s nekim tko je ekipu na terenu dizao svojom igrom i kao vođa. Njemu je doista stalo do suigrača. To što je napravio je nevjerojatno. On je najbolji igrač s kojim sam igrao.

Velike riječi.

Lillard, međutim, zaslužuje svaku pohvalu. Anthony se zapravo dotaknuo najbitnije stvari. Ne radi se samo o nevjerojatnim šuterskim noćima na terenu nego i o tome kako tretiraš ljude van NBA parketa. Reputaciju jednog od najboljih vođa među aktivnim igračima zaradio je svojim ponašanjem i poštovanjem koje iskazuje prema svim ljudima koji rade s njim.

Nije bilo situacije u kojoj je javno kritizirao stručni stožer ili nekog od suigrača. Ostao je u Portlandu poštujući organizaciju i želeći napraviti nešto što ne uključuje pridruživanje nekoj od NBA zvijezda u naponu snage. To je teško naći kod današnjih igrača, pogotovo kod onih koji su sposobni zabiti 60 ili više poena u NBA utakmici.

View this post on Instagram

High praise from @carmeloanthony ✊

A post shared by Bleacher Report (@bleacherreport) on

Portland Trail Blazersi svoj playoff put započinju sutra protiv Los Angeles Lakersa sanjajući iznenađenje. S Najkorisnijim igračem NBA Balona, „uskrslim“ ‘Melom i entuzijastičnom ekipom možda se proročanstvo Charlesa Barkleyja i obistini. Možda Lakersi zapnu već na prvoj stepenici. Patrick Beverley sigurno već ima spreman tweet.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar