Meeks otpušten od strane Bucksa

Meeks otpušten od strane Bucksa

Poznati NBA analitičar Adrian Wojnarowski je za ESPN objavio da će Milwaukee Bucksi otpustiti beka Jodiea Meeksa kojeg su doveli jedan dan prije početka ove sezone iz Washington Wizardsa.

U subotu navečer je završila suspenzija Meeksu zbog korištenja nedozvoljenih supstanci (čitaj droge). Meeks je suspenziju od ukupno 25 utakmica zaradio igrajući za Wizardse prije početka playoffa u kojem su Wizardsi odigrali ukupno 6 utakmica. Nakon još 19 utakmica koje nije igrao za Buckse stekao se uvjet za prestanak suspenzije.

Odricanjem Meeksa Bucksi su ostali na 15 igrača koliko prema pravilima mogu trenutačno igrati u jednoj momčadi. Otpuštenje Meeksa je razumljivo, jer su Bucksi bili pomogli Wizardsima da se riješe dijela luxury capa, Wizardsi su Meeksa i njegovu godišnju plaću od 2,8 milijuna dolara poslali putem Milwaukeeja uz izbor druge runde drafta te 1,5 milijuna dolara u kešu što znači da će Meeks Buckse koštati 1,3 milijuna.

Sposobnost dobrog šuta za tri poena vjerojatno će pomoći Meeksu da pronađe još barem jedan angažman u NBA ligi. Meeks je u NBA karijeri odigrao 531 utakmicu te postizao 9,3 poena uz 37,2 % u šutu za tri poena. Podsjećamo, Meeks je u NBA ligu došao 2009. godine nakon tri sezone za sveučilište Kentucky. U drugoj rundi drafta 2009. godine kao ukupno 41. izbor izabrali su ga upravo Milwaukee Bucksi. Nakon Buckse igrao je još za Philadelphia Sixerse, Los Angeles Lakerse,  Detroit Pistonse, Orlando Magic i prošle sezone za Wizardse.

1998. godina, HRT, repriza zadnje Jordanove utakmice uz pobjedonosni koš. Razumljiv razlog zašto pratim NBA ligu. Navijam za Sacramento, šteta što su Lakersi u periodu 1998-2004 bili prejaki

    Ostavite komentar