Martin Junaković za Hoopster: Uživam u Litvi i veselim se reprezentaciji, a Šarić nije zatražio razmjenu!

Martin Junaković za Hoopster: Uživam u Litvi i veselim se reprezentaciji, a Šarić nije zatražio razmjenu!

Kada se ove sezone iz rodnog Šibenika otisnuo put daleke Litve u maleno mjesto Keladiniai nedaleko od Kaunasa, gdje igra za BC Nevežis, mnogi su nezadovoljno prokomentirali kako je šteta što je Martin Junaković po drugi put morao napustiti GKK Šibenik, ponajviše jer je u prvom dijelu sezone bio najbolji igrač kluba te među najboljim ligaškim igračima.

Ipak, teška financijska situacija njegovog kluba te odlična financijska ponuda za obje strane, uz priliku za njegov košarkaški iskorak je umnogome olakšalo reprezentativnom razigravaču u odluci za koju kaže da se do sada nije pokajao.

Super mi je ovdje, mogu slobodno reći da uživam za sada. Ekipa i cijela organizacija su me odlično prihvatili te stvarno guštam u ovim počecima, za početak nam je iskren bio Martin.

Njegova nova momčad se trenutno nalazi na predzadnjoj, devetoj poziciji u ligi, došlo je do nekih otpuštanja igrača i trenera, a Junaković govori kako ljestvica ne otkriva pravu sliku:

Nažalost prvi dio sezone je bio jako loš što je dovelo do toga da smo bili zadnji na ljestvici jedno vrijeme, no iz dana u dan se dižemo, naporno treniramo te se nadamo kako ćemo na kraju ipak uloviti to mjesto za doigravanje i ne dozvoliti da nam prvi dio sezone presudi na kraju.

Kako prolazi vrijeme tako i Martin dobiva sve veću minutažu u ekipi, a u posljednjem dvoboju protiv Alytaus Dzukija je bio među najefikasnijim igračima u svojoj momčadi.

Osobno sam zadovoljan sa svojom ulogom u ekipi, igram dobro, dobivam sve veću minutažu s vremenom, što mogu zahvaliti treneru Ramunasu Cvirki koji se trudi da svima podijeli ravnomjerno minute. Konkurencija je stvarno jaka na mojoj poziciji, što gledam kao pozitivnu stvar, no na kraju je bitan timski uspjeh i hvatanje doigravanja.

Odlazak u Litvu ipak nije kompromitirao njegov reprezentativni status te ga stručni stožer konstantno drži na oku.

Izbornik i njegov stručni stožer me nisu zaboravili, prate kako igram i u stalnom smo kontaktu. Sad dolazim za par dana u Hrvatsku na novo okupljanje, koje me posebno veseli unatoč teškoj situaciji u kojoj se nalazimo.

Stanje reprezentacije na ljestvici mu posebno teško pada.

Nije ispalo kako smo svi mi htjeli i priželjkivali, nepotrebno je govoriti koliko su nam falili stožerni igrači, s kojima bi zasigurno već osigurali svoje mjesto u Kini. Ipak, nema mjesta izlikama, mi koji smo cijelo vrijeme tu smo maksimalno pozitivni i podređeni cilju da unatoč svemu svaki put kad zakoračimo na parket pružimo svoj maksimum, te da svako od nas odradi maksimalno svoj posao i na kraju može izaći uzdignute glave s parketa, neovisno o ishodu.

Među tim stožernim igračima koji su nam nedostajali se nalazi i Dario Šarić, koji je jedan od Martinovih najboljih prijatelja. U netom završenom trade deadlineu kružile su glasine kako je Dario sa svojim zastupnikom podnio zahtjev za razmjenu, a postojala je i priča da ga Timberwolvesi žele razmijeniti, ali da Šibenčanin u tome nema prste. Ipak, Martin govori da nema istine u tim navodima.

Čuli smo se u srijedu navečer, te sam ga pitao za te glasine, a on mi je rekao kako to nije istina te da je bio na sastanku s ljudima u klubu koji su mu potvrdili da to nije istina te kako računaju na njega, za kraj nam je rekao Junaković, kojem želimo svu sreću u daljnoj karijeri.

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar