Mark Cuban: Igrači bi trebali preskočiti fakultet i zarađivati u G-Ligi

Mark Cuban: Igrači bi trebali preskočiti fakultet i zarađivati u G-Ligi
Vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban smatra kako mladi igrači koji posjeduju dovoljno košarkaške vještine, a snažno su eksponirani putem društvenih mreža, umjesto u Sveučilišnoj (NCAA) ligi svoj put trebaju utirati u Razvojnoj ligi (G-League). Iskusni biznismen jasno je istaknuo marketinške prednosti bavljenja profesionalnim sportom, čak i kad se ne radi o elitnom natjecanju.

„Ako imaš dovoljno jak brand i dovoljno si dobar košarkaš…lud si ako ne uzmeš plaću (125 000 $) u NBA G-ligi. Također, možeš potpisati neki sponzorski ugovor jer te udruga igrača u tome ne ograničava niti sprječava.“

Cuban dodaje da su društvene mreže, odnosno masovno korištenje istih, totalno promijenile jednadžbu po pitanju mladih talenata.
„Uzmite jako popularnog mladog igrača koji ima nekoliko milijuna sljedbenika na Instagramu. Može otići direktno u G-ligu i vjerojatno potpisati višemilijunski ugovor vezan uz prodaju tenisica. Zašto ne bi napravio to umjesto odlaska na fakultet? Već imaju ljude koji ih prate. Mogu prodavati robu, baviti se marketingom. Već su internet influenceri. Konačno bi mogli biti plaćeni za to…svijet se promijenio.“

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar