Marcus Smart kažnjen zbog javnog komentiranja suđenja

Marcus Smart kažnjen zbog javnog komentiranja suđenja

Već odavno znamo da popis stvari koje NBA organizacija ne tolerira kao da nema kraj. Često vole ‘lupiti po džepu’ kako franšize i njihove čelnike, tako i igrače pojedinačno. Nakon što su Los Angeles Clippersi kažnjeni na konto priča o zdravstvenom stanju Kawhija Leonarda, na red je došao Marcus Smart s kaznom za ono na što su u ligi najviše osjetljivi – sudački kriterij. U susretu s Charlotte Hornetsima Smart je bio vidno nezadovoljan nekim odlukama koje je jednostavno morao prokomentirati.

„Puno dosuđenih prekršaja u situacijama gdje uopće nisam mogao shvatiti koji potez se mogao okarakterizirati kao prekršaj. Jednostavno mi takav način nema smisla jer svaki put kada mi imamo posjed, konkretno meni je posve nemoguće iznuditi faul“, začuđeno je komentirao Smart.

Nastavio je objašnjavati situaciju na terenu te se referirao na duel s Milesom Bridgesom čije naguravanje na parketu je dovelo do diskusije sa sucima: „Na neke njegove poteze jednostavno sam rekao sucima da sam ja bio na njegovom mjestu, izbacili bi me van. Bio sam vrlo jasan – ili ćete vi smiriti situaciju, ili ću to uraditi ja“, što je bilo dovoljno za novčanu kaznu.

„Nitko nas ne štiti na terenu pa zbog toga moram zaštititi sam sebe. Ako to što ću izgubiti malo novca znači da se neću ozlijediti i da ću skrenuti pozornost sudaca da nešto nije uredu u igri, onda pristajem izgubiti nešto novca“, objasnio je Smart koji je očigledno i tad bio svjestan da će ga ovakav nastup koštati.

Zbog kritika koje je iznio u javnosti, Smart je kažnjen s 15 tisuća dolara. Točan uzrok je utakmica u Spectrum Centru u kojoj su njegovi Celticsi prilično lako stigli do pobjede rezultatom 108:87 i nastavili svoj niz. Kada ovako govori nakon sigurne pobjede, pitanje je kako će reagirati nakon poraza svoje momčadi.

U mladim danima igrao trojku, kasnije prebačen na dvicu zbog nedostatka talenta njegovih suigrača. Bio predodređen za velike stvari, prema saznanjima koja su dostupna 2. pick drafta 2015, ali ozljede su učinile svoje pa se okrenuo pisanju tekstova.

    Ostavite komentar