Marcin Gortat objavio odlazak u mirovinu

Marcin Gortat objavio odlazak u mirovinu

Marcin Gortat objavio je kako odlazi u mirovinu. Poljski košarkaš igrao je 12 sezona u NBA ligi. Odigrao je ukupno 806 utakmica i u projseku je postizao 9,9 poena i hvatao je 7,9 sokova u respektabilnoj karijeri. Prošle godine igrao je u dresu Los Angeles Clippersa.

Odlazim u mirovinu. Završavam svoju košarkašku karijeru. Želim zahvaliti svima onima koji su me podržavali, koji su me gledali, želim zahvaliti svim navijačima. To je jako važno za mene. Vrijeme za kraj moje karijere. Mislim kako je ovo pravi trenutak. Dao sam godine svog života za ovo i sada je vrijeme za mirovinu“, izjavio je Gortat.

Danas slavi 36. rođendan, a u karijeri je zarardio više od 95 milijuna dolara. U karijeri je igrao za Washington Wizardse, Phoenix Sunse i Orlando Magic. Najbolje brojke imao je u dresu Phoenix Sunsa.

U 2011.-12. u 66 utakmica koje je odigrao kao starter imao je u prosjeku 15,4 poena, točno deset skokova i 1,5 blokadu. Bila je to sjajna karijera za Poljskog košarkaša, a sada sigurno može uživati u zasluženoj mirovini.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar