Malone oduševljen Jokićem, ali očekuje više od ostatka momčadi

Malone oduševljen Jokićem, ali očekuje više od ostatka momčadi

Prošlo je četiri mjeseca od playoff utakmica, ali glavni trener Michael Malone i dalje je impresioniran igrama Nikole Jokića u playoffu. “Što je Nikola uradio u playoffu bilo je nevjerojatno”, rekao je Malone u razgovoru s novinarima.

U 14 playoff utakmica 24-godišnji All-Star igrač imao je 25,1 poen, 13 skokova i 8,4 asistencije. Jedini igrači koji su uspjeli imati 20+ poena, deset ili više skokova i osam asistencija s minimalno deset odigranih utakmica u playoffu su Oscar Robertson 1963., Wilt Chamberlain 1967. i LeBron James 2015.

“Ulazite u novu sezonu i ne znam kako možete razgovarati o MVP nagradi, a da ne spomenete Jokića zbog onoga što je uradio prošle godine. Mislim kako je dokazao mnogim ljudima kako su bili u krivu”, nastavio je Malone.

“Postali smo previše ovisni o Nikoli u doigravanju. Nakon sedme utakmice kada smo izgubili protiv Portlanda došao je u moj ured, plakao je i ispričavao se jer je promašio veliko slobodno bacanje. On je promašio slobodno jer je bio preumoran. Igrao je 40 po noći. Ali nadam se kako je ovo naša godina i nećemo biti previše ovisni o njemu.”

Denver nije imao velika pojačanja tijekom ljeta, ali su potpisali Jeramija Granta koji je odigrao dobru sezonu u Oklahoma City Thunderima. Ponovno su tu Paul Millsap i Jamal Murray. Možda ćemo ove godine napokon vidjeti i Michaela Porter Jr. na parketu.

Ako ne bude previše ozbiljnih ozljeda mogla bi ovo biti fantastična sezona i za Jokića i za Denver Nuggetse.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar