Luke Walton novi trener Sacramento Kingsa

Luke Walton novi trener Sacramento Kingsa

Svega nekoliko dana bilo je potrebno Lukeu Waltonu da nakon „sporazumnog“ raskida ugovora s Los Angeles Lakersima pronađe novi trenerski angažman. Danas je GM Sacramento Kingsa Vlade Divac objavio kako će Walton zasjesti na upražnjeno mjesto na klupi Kingsa. Podsjetimo, Kingsi su prije nekoliko dana otpustili trenera Davea Joergera.

Poznajem Lukea već mnogo godina i uzbuđen sam što mogu njemu i njegovoj obitelji poželjeti dobrodošlicu u Sacramento. Radujem se njegovom vodstvu momčadi na parketu i želim da stvorimo pobjednički mentalitet za nadolazeće godine.“, rekao je Divac.

Walton će se pridružiti Kingsima nakon tri sezone provedene na klupi Lakersa. Vrijedi istaknuti kako je u svakoj od triju sezona poboljšao omjer momčadi, razvijajući pritom mlade talentirane igrače.

Prije no što je postao trener Lakersa, Walton je bio pomoćnik Steveu Kerru u Golden State Warriorsima s kojima je u dva finala osvojio jedan naslov (2015.). Prije epizode s Warriorsima radio je i kao trener za razvijanje igrača u G-League momčadi South Bay Lakersima. Trenersku karijeru započeo je kao pomoćni trener ekipe sveučilišta u Memphisu 2011.

Nakon razočaravajuće prve sezone LeBrona Jamesa u Lakersima, uprava se odlučila za promjene. Donedavni GM Magic Johnson također je napustio klub.

    Ostavite komentar