Lillard protiv promjene rasporeda lige

Lillard protiv promjene rasporeda lige

Prije nekoliko tjedana na MIT Sloan Sports Analytics konferenciji, Atlantin CEO Steve Koonin je predložio da NBA treba trajno promijeniti svoj raspored.

Po njegovom mišljenju, liga bi trebala krenuti sredinom prosinca, a završila bi tijekom kolovoza kada bi se igralo finale. Smatra da bi se tako izbjegla veća preklapanja s NFL-om i sveučilišnim američkim nogometom.

Odgoda doigravanja i prekid lige zbog koronavirusa učinili su ovu temu bitnijom. Komesar lige, Adam Silver, rekao je kako je i dalje sve na stolu. Damian Lillard nije ljubitelj ove ideje. Kako je rekao tijekom video razgovora s medijima u utorak, voli raspored kakav trenutno i jeste.

“Jednostavno mi se ne sviđa. Sezona treba počinjati kao i do sada, u veljači slijedi All-Star vikend, regularni dio sezone završava u travnju i idemo u doigravanje. Finale se igra početkom lipnja i zatim imaš slobodno ljeto…
Možeš uživati u pravom ljetu i vratiš se kada ono završava. Mislim da je to savršeno za nas. Stoga nisam za promjenu toga i mislim da se većina igrača slaže sa mnom”, rekao je Lillard.

Lillard nije sam u ovome i mnogo igrača razmišlja na takav način, ali Silver je više otvoren promjenama od većine ostalih sportskih komesara pa pokušaji mijenjanja dugogodišnje tradicije ne trebaju nikoga iznenaditi.

Promjena rasporeda stvorila bi mnoge upitnike. Pitanje je bi li televizijski rejtinzi finala bili veliki i sredinom ljeta.

Morali bi se sklapati novi televizijski ugovori, arene su tijekom ljeta većinom zauzete zbog koncerata i raznih drugih manifestacija što bi također otežalo stvaranje novog rasporeda itd.

Uz sve to, prijedlog bi morao proći i kod unije igrača, a Lillard govori u ime većine njih kada je ova tema u pitanju.

Ako bi liga nekako uvjerila igrače da će kasniji početak značiti i više novca, razgovori s unijom bi poprimili drugačiji ton. Ali bi li taj potez povećao prihode? To nije lako prodati.

Zbog novonastale situacije i prekida lige, sljedeća sezona bi mogla početi kasnije nego inače pa bi se ova teorija na neki način mogla i testirati ili bi se sezona skratila kako bi završili po normalnom rasporedu. Sigurni smo da bi ova druga solucija Lillarda učinila sretnim.

Košarkašku loptu zamijenio tipkovnicom. Počeo navijati za Boston zbog loga i parketa TD Gardena, ali se ubrzo zaljubio u igru Paul Piercea koji je postao njegov put, The Truth i život.

    Ostavite komentar