Lillard nagrađen za doprinos zajednici Portlanda

Lillard nagrađen za doprinos zajednici Portlanda

Neosporno je kako Damian Lillard ima ogroman utjecaj na Portland Trail Blazerse. Njegov doseg je što se utjecaja tiče mnogo veći od same momčadi, čak širi i od grada jer se prostire po cijeloj regiji pa tako diljem Oregona on nosi danas sve više popularnu titulu influencera. Asocijacija neprofitne organizacije sportskih novinara je povodom toga izdala obavijest koju prenosimo u cijelosti:

„Bek Trail Blazersa Damian Lillard osvojio je građansku nagradu J. Walter Kennedy za sezonu 2018/19 u organizaciji i izboru Professional Basketball Writers Association (PBWA). Imenovan je od strane zamjenika povjerenika NBA lige, a nagrada se dodjeljuje na godišnjoj bazi igraču ili treneru pri čijem se odabiru naročito obraća pozornost na njegovu predanost radu i samom utjecaju na cijelu zajednicu kojoj čini dobrobit.

Sedmogodišnji veteran NBA lige nagrađen je ponajviše na konto inspiracije i podrške koju daje srednjoškolcima Portlanda kroz svoj RESPECT program koji ohrabruje mlade da istupe, pokažu svoj rad i budu najbolji u onome što vole. Lillard je također sinonim za vjernost budući da je još od kada je izabran 2012. kao šesti pik drafta ostao u Portlandu noseći isti dres već dugi niz godina. Nadalje, pokrenuo je platformu za borbu protiv vršnjačkog nasilja 2013. godine nakon sastanka s direktorima svih škola u Portlandu kako bi detektirali u kojim se školama stvaraju najveći problemi te na koncu unaprijedili neke stvari u istima od načina rada, podizanja nivoa kulture, unapređenje komunikacije među studentima i slično.

Shodno tome, Lillard je odlučio napraviti organizaciju na čelu s tri škole u Portlandu – Madison, Parkrose i Roosevelt, kako bi ojačao vrijednost obrazovanja u njihovoj regiji i osnažio značenje raznih dostignuća koja njihovi učenici postižu. Sudjelovao je u školskim skupovima, u razrednim diskusijama s djecom, ovlastio razrednike i nastavnike da nagrade one koji to uistinu zaslužuju raznim pogodnostima koje on može omogućiti kao što su ulaznice za utakmice Trail Blazersa, razna roba iz RESPECT brenda, kao i prisustvo posebnim događajima primjerice obilazak tima i dvorane. Škole su u svojim izvještajima prikazale značajan napredak uzrokovan njegovom posvećenosti radu s djecom koji uključuje poboljšanje njihova ponašanja, veći angažman u svim sferama, smanjenje broja kašnjenja na nastavu i sve veće prisustvo na istoj. Sve ovo je i više nego dovoljno za nagradu naše organizacije.“

Ostali finalisti u borbi za nagradu bili su: centar Charlotte Hornetsa Bismack Biyombo, bek Phoenix Sunsa Devin Booker, razigravač Memphis Grizzliesa Mike Conley te trener Golden State Warriorsa Steve Kerr. Jako je teško odrediti tko je najviše posvećen zajednici u kojoj radi i obitava jer čini se da svih pet finalista predstavljaju prave ambasadore svog područja. Rade uistinu veliki posao za dobrobit društva, a Lillard je u ovoj priči zasluženi pobjednik jer je doista ostvario ogroman napredak u Portlandu na mnogo načina.

U mladim danima igrao trojku, kasnije prebačen na dvicu zbog nedostatka talenta njegovih suigrača. Bio predodređen za velike stvari, prema saznanjima koja su dostupna 2. pick drafta 2015, ali ozljede su učinile svoje pa se okrenuo pisanju tekstova.

    Ostavite komentar